Přemýšlíte, co si dát o víkendu k obědu? Co takhle farmářský bramborový salát s pošírovaným vejcem a slaninou?
Příprava tohoto pokrmu vám zabere přibližně 45 minut a je velmi snadná. Navíc se hodí pro celiaky i lidi s intolerancí laktózy. Tak směle do toho!
Fazolový gulášek se selskou klobásou: Pochoutka z jednoho hrnce, která zahřeje
Farmářský bramborový salát s pošírovaným vejcem a slaninou
Na 4 porce budete potřebovat: 500 g pozdních brambor z Tržnice u Alberta, sůl, 100 g anglické slaniny, 1 červenou cibuli, 125 g polníčku, 2 snítky čerstvé petržele, 80 ml olivového oleje, 1 citron, 1 lžičku hrubozrnné hořčice, 1 lžičku medu, pepř, 4 vejce, 1 lžíci kvasného octa
Příprava: Brambory umyjte a uvařte i se slupkou ve slané vodě doměkka, nechte vychladnout, oloupejte, nakrájejte podle velikosti napůl nebo větší brambory na čtvrtky a vložte do větší mísy. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi dokřupava. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
Do mísy k bramborám přidejte polníček, nasekané lístky petržele, slaninu a cibuli. Na zálivku v další misce smíchejte olivový olej, lžíci vymačkané citronové šťávy, hořčici, med, špetku soli a pepře. Vlijte do mísy k bramborám a opatrně promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem.
Vejce rozklepněte do malé misky. V hrnci zahřejte vodu s octem, když se začnou tvořit bublinky (cca 80 °C), vytvořte vidličkou vír a postupně opatrně vlijte vejce do středu víru. Vařte 3–4 minuty a opatrně vyndejte děrovanou naběračkou.
Bramborový salát podávejte s pošírovaným vejcem.
Zdroj receptu: Albert