Silný vývar s knedlíčky je neoddělitelnou součástí nedělního oběda, ale neudělá ostudu ani u toho slavnostního. Zkuste si do něj připravit drožďovou variantu knedlíčků. Hodí se do zeleninových i masových vývarů.
Čerstvé droždí by mělo mít světle krémovou barvu, nakyslou vůni a drolivou strukturu. Už v obchodě si všímejte, jestli je dobře zabalené a čerstvé, tedy aby mělo datum spotřeby co nejvzdálenější.
Jak připravit nejlepší drožďové knedlíčky
Protože pořádná nedělní polévka by nebyla kompletní bez knedlíčků, zkuste si připravit ty drožďové. Na tento recept budete potřebovat:
- 100 g droždí
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- strouhanka (podle potřeby)
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- sádlo
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a trochu zhnědnout. Dejte si pozor, droždí se nesmí připálit.
Částečně vychlazenou směs osolíme a opepříme. Poté přidáme vajíčko, petrželovou nať a takové množství strouhanky, aby šly udělat knedlíčky a nerozpadaly se. Knedlíčky uvaříme ve vývaru a můžeme podávat.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Drožďové knedlíčky
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz