Jak nejlépe zužitkovat přebytky z Velikonoc: Připravte si snadnou vaječnou pomazánku

Vejce patří mezi symbol Velikonoc, zejména v kuchyni. Pokud si je domů přinesete v rámci výslužky, a nevíte, co s nimi, není potřeba zoufat. Zkuste si připravit jednoduchou a rychlou vaječnou pomazánku.

Jana Jánská
Jana Jánská 07. 04. 2023 15:00

Vaječnou pomazánku můžete oživit stroužkem česneku, cherry rajčátky nebo vyměnit majonézu za jogurt. Fantazii se meze nekladou. Následující recept je pouze základní a nejrychlejší návod na přípravu chutné pomazánky.

Jak připravit vaječnou pomazánku

Potrvá to jen několik málo minut a snadná vaječná pomazánka je na světě. A všem bude chutnat. Na tento recept si přichystejte:

  • 8 vajec uvařených natvrdo
  • 5 polévkových lžic majonézy
  • 1 menší cibule
  • sůl
  • mletý pepř

Vejce oloupeme a jemně nasekáme. Pak si cibuli nakrájíme najemno a smícháme s vejci. Přidáme majonézu a promícháme. Nyní podle vlastní chuti přidáváme pepř a sůl a průběžně promícháme. Vaječná pomazánka se hodí na veku a dozdobit ji můžeme pažitkou nebo jarní cibulkou.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Snadná vaječná pomazánka

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články