Vejce patří mezi symbol Velikonoc, zejména v kuchyni. Pokud si je domů přinesete v rámci výslužky, a nevíte, co s nimi, není potřeba zoufat. Zkuste si připravit jednoduchou a rychlou vaječnou pomazánku.
Vaječnou pomazánku můžete oživit stroužkem česneku, cherry rajčátky nebo vyměnit majonézu za jogurt. Fantazii se meze nekladou. Následující recept je pouze základní a nejrychlejší návod na přípravu chutné pomazánky.
Jak připravit vaječnou pomazánku
Potrvá to jen několik málo minut a snadná vaječná pomazánka je na světě. A všem bude chutnat. Na tento recept si přichystejte:
- 8 vajec uvařených natvrdo
- 5 polévkových lžic majonézy
- 1 menší cibule
- sůl
- mletý pepř
Vejce oloupeme a jemně nasekáme. Pak si cibuli nakrájíme najemno a smícháme s vejci. Přidáme majonézu a promícháme. Nyní podle vlastní chuti přidáváme pepř a sůl a průběžně promícháme. Vaječná pomazánka se hodí na veku a dozdobit ji můžeme pažitkou nebo jarní cibulkou.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Snadná vaječná pomazánka
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz