Když se dají dohromady jahody se zelených chřestem, nic špatného z toho vzniknout nemůže. Důkazem budiž tento jarní lokální salát. Vyzkoušejte ho i vy.
Příprava jarního lokálního salátu s jahodami a chřestem vám zabere půl hodiny a je velmi snadná. Tak s chutí do toho!
Jarní lokální salát s jahodami a chřestem
Na 4 porce budete potřebovat: 150 g zeleného chřestu, ½ okurky, 300 g jahod, 1 citron, 1 lžíci olivového oleje, 2 lžíce balzamikového krému, sůl, pepř, 1 hrst baby špenátu, 1 hrst čerstvého tymiánu, 1 hrst čerstvé máty, 100 g sýra feta
Příprava: Z 150 g chřestových výhonků odlomte tvrdé konce a 3 minuty povařte v osolené vodě. Sceďte. Půlku okurky nakrájejte škrabkou na tenké plátky a 300 g jahod nakrájejte také na tenké plátky.
Připravte zálivku ze šťávy z půlky citronu, lžíce olivového oleje, 2 lžic balzamikového krému, soli a pepře. Promíchejte s hrstí špenátu, chřestem, okurkou, nasekaným tymiánem a mátou a plátky jahod. Nakonec posypte nadrobeným sýrem feta.
Zdroj receptu: Albert