Bublanina patří mezi nejoblíbenější moučníky. Lze ji připravit rychle, snadno a sáhnout můžete prakticky po jakémkoliv druhu ovoce. Zkuste si připravit nadýchanou bublaninu podle hrnkového receptu.
Na přípravu bublaniny existuje několik receptů, ten hrníčkový patří mezi nejsnadnější. Nemusíte totiž komplikovaně vážit nebo měřit suroviny, vystačíte si pouze s jedním hrníčkem.
Jak na jednoduchou bublaninu
Na bublaninu je nejlepší čerstvé ovoce. Použít můžete také zavařované ovoce nebo rebarboru, která jí dodá úžasnou chuť. Na hrnkový recept na bublaninu budete potřebovat:
- 1 hrnek cukru krupice
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1/2 hrnku mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- ovoce (jakékoliv máte rádi)
- tuk na vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání
Nejdříve si ušleháme cukr, olej a vejce. Do této hmoty přidáme mléko, sůl a prášek do pečiva. Začneme šlehat a do mísy pomalu přisypáváme polohrubou mouku. Mělo by nám vzniknout hustší těsto.
Pak si plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozprostřeme na plech a na povrch poklademe ovoce. Bublaninu pečeme asi 30 minut v rozehřáté troubě při 150 °C. Po upečení ji ještě můžeme posypat moučkovým cukrem.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Jednoduchá bublanina
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz