Když je nějaký recept po debrecínsku, znamená to, že na jeho přípravu budeme potřebovat kvalitní debrecínské párky. Ty se od běžných liší tím, že obsahují papriku a česnek. Díky tomu jídlo skvěle dochutí. Zkuste si i vy připravit kuřecí po debrecínsku.
Debrecínské párky pochází z maďarského města Debrecín. U nás je někdy problém sehnat ty pravé, měly by mít 60 % vepřového a 35 % hovězího masa. Dochucené jsou směsí koření, kterému vévodí maďarská paprika a česnek.
Jak připravit kuřecí po debrecínsku
Pokud si budete chtít připravit dobré kuřecí po debrecínsku, věnujte pozornost výběru debrecínských párků a opravdu sáhněte po těch kvalitních. Na tento recept budete potřebovat:
- 3 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 debrecínské párky
- 1 zelená paprika
- 1 větší rajče
- 1 lžíce protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce zakysané smetany
- olej nebo sádlo
- vývar
- sůl a pepř
- špetka chilli a cukru
Maso nakrájíme na kostky, papriku s rajčetem na kousky a cibuli a česnek nadrobno. Na tuku si zpěníme cibuli a česnek. Přidáme maso a jakmile zbělá, vmícháme protlak. Restujeme asi minutu a vše pak zaprášíme moukou.
Po zamíchání mouky zalijeme směs studeným vývarem asi do úrovně masa. Přisypeme papriku, rajče a párky nakrájená na kolečka. Vše společně vaříme jen 15-20 minut. Maso musí zůstat šťavnaté.
Ke konci si odebereme trochu omáčky a smícháme ji se smetanou. Přidáme do omáčky a vaříme už jen krátce. Omáčku dochutíme solí, pepřem, chilli a malinko cukrem. Kuřecí po debrecínsku podáváme s rýží nebo těstovinami.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Kuřecí po debrecínsku
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz