Už vás nudí obložené chlebíčky, jednohubky a obligátní řízky? Pokud chcete pojmout slavnostní setkání s příteli trošku jinak, vyzkoušejte pikantní bio kuřecí křidélka marinovaná v čaji s jogurtovým dipem.
Příprava pikantních bio kuřecích křidélek marinovaných v čaji s jogurtovým dipem vám zabere přes hodinu, ale není nikterak obtížná. A můžeme vám garantovat, že přátelé i rodina si na nich pochutnají.
Pikantní bio kuřecí křidélka marinovaná v čaji s jogurtovým dipem
Na 4 porce budete potřebovat: 2 sáčky černého čaje NP Bio, 100 g třtinového cukru NP Bio, 3 citrony NP Bio, 1 lžičku chilli vloček, sůl, 500 g kuřecích křidélek NP Bio, 1 jogurt bílý NP Bio (3 %), 1 snítku čerstvého tymiánu
Příprava: Zalijte 2 sáčky čaje 300 ml vařící vody a připravte silný čaj. V rendlíku nechte zkaramelizovat 100 g třtinového cukru, přilijte připravený čaj, vymačkanou šťávu ze 3 citronů, lžičku chilli vloček a ½ lžičky soli. Krátce společně provařte a promíchejte v míse s 500 g křidélek.
Oglazovaná křidélka rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut. V misce promíchejte jogurt s nasekanými lístky ze snítky tymiánu, osolte a opepřete. Podávejte s voňavými křidélky.
Zdroj receptu: Albert