Teplé jarní dny se pomalu blíží a s nimi i chuť na lehčí stravu. Co si místo omáčky s knedlíkem dát k obědu nebo večeři kuskus s grilovanou zeleninou?
Příprava tohoto pokrmu vám zabere 35 minut a je opravdu velmi snadná. Navíc si na něm pochutnají i lidé, kteří ze zdravotních důvodů nebo z přesvědčení nejedí maso.
Kuskus s grilovanou zeleninou
Na 4 porce budete potřebovat: 200 g kuskusu pšeničného Albert, sůl, pepř, 5 lžic olivového oleje extra panenského, 1 lžičku kari směsi koření, 1 cuketu, 200 g cherry rajčat, 2 žluté papriky, 1 červenou cibuli, 2 stroužky česneku, ½ citronu, 1 lžíci plátků mandlí, 2 snítky čerstvé petrželky
Příprava: Nasypte do mísy 200 g kuskusu a zalijte 400 ml vroucí vody. Osolte, opepřete a vmíchejte 3 lžíce olivového oleje a lžičku kari. Kuskus zakryjte a nechte 20 minut nabobtnat. Poté prokypřete vidličkou.
Do zapékací mísy vložte na kousky nakrájenou cuketu, 200 g cherry rajčat a 2 papriky. Přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou červenou cibuli, osolte a opepřete. Nakonec vhoďte 2 stroužky česneku nakrájené na plátky a zakápněte 2 lžícemi olivového oleje. Pečte 20 minut v troubě na 200 °C s funkcí gril.
Grilovanou zeleninu přidejte do mísy s kuskusem. Ochuťte vymačkanou šťávou z ½ citronu a posypte lžící nasucho opražených plátků mandlí a nasekanými lístky ze 2 snítek petrželky.
Zdroj receptu: Albert