Léto je tu a s ním i chuť na to, co nám aktuálně přináší zahrádka. Pokud máte po ruce nějaké to rajče, okurku a cibuli, můžete se směle pustit do zeleninového carpaccia.
Příprava tohoto vskutku letního salátu vám zabere pouhých 15 minut a je velmi snadná. Tak hurá do toho!
Letní zeleninové carpaccio
Na 4 porce budete potřebovat: 300 g rajčat Strabena, 300 g rajčat Nelinka, 1 okurku, 1 červenou cibuli, 1 bio citron, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 lžičku medu, 1 hrst čerstvé pažitky
Příprava: Omyjte 300 g rajčat Strabena a 300 g rajčat Nelinka a nakrájejte je ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Stejně zpracujte i okurku a oloupanou červenou cibuli. Plátky zeleniny skládejte střídavě na připravené talíře. Vždy začněte největšími rajčaty, okurkou a cibulí. Pak vrstvěte menší rajčata.
Do misky nastrouhejte kůru z bio citronu. Do druhé misky vymačkejte citronovou šťávu, přidejte 4 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete. Nakonec přidejte lžičku dijonské hořčice, lžičku medu a vše promíchejte na hladký dresink.
Připravené carpaccio pokapejte hotovým dresinkem. Hrst pažitky nasekejte najemno a promíchejte s kůrou z citronu. Nakonec touto směsí ozdobte připravené talíře a ihned podávejte. Tak chutná pravé léto!
Zdroj receptu: Albert