Mezi nejpopulárnější recepty z jahod patří rozhodně knedlíky. Pokud sáhnete po receptu na jahodové knedlíky s tvarohovým těstem, nelze nic zkazit. Je jednoduchý a mimořádně chutný.
Knedlíky z tvarohového těsta mají výhodu v tom, že s nimi není moc práce a jsou rychle připravené. A uprostřed sezony jahod jsou jako stvořené pro každého, kdo má rád sladký oběd.
Křehký tvarohový koláč s jahodami: Svěží dobrota s máslovým těstem a drobenkou
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Zkušené kuchařky vám řeknou, že jahodové knedlíky z tvarohového těsta se povedou každému. Takže se jich nemusí bát ani sváteční kuchtíci. Jejich přípravu lze klidně svěřit i dětem, jen vaření už raději mějte pod dozorem vy. Na těsto budete potřebovat:
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 hrnek (200 ml) polohrubé mouky
- 1 vejce
- špetka soli
Nejdřív si dáme vařit vodu do hrnce, abychom ušetřili čas. Pak z měkkého tvarohu, polohrubé mouky a celého vejce vypracujeme těsto, které trochu osolíme. Podsypeme a vyválíme šišku. Tu nakrájíme na 12 stejných dílů, které si rozválíme.
Jak na jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Když máme rozválené jednotlivé dílky těsta, dojde na další ingredience. Na dokončení jahodových knedlíků budeme potřebovat:
- 12 čerstvých jahod
- 1 kostka tvarohu na strouhání
- 2 lžíce másla
- skořicový cukr a šlehačka na zdobení
Do mírně osolené vařící vody vkládáme knedlíky a vaříme je na mírném ohni 8 minut. Poté je vytáhneme a rozkrojíme, aby bylo vidět jahůdky. Úprava na talíři je na vás, ale výtečnou kombinací je skořicový cukr a nastrouhaný tvrdý tvaroh. Zbývá už jen polít rozpuštěným máslem a dozdobit trochou šlehačky.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Jahodové knedlíky z tvarohového těsta