Ovocné knedlíky patří mezi nejchutnější vzpomínky na babiččino kulinářské umění. Pokud si je chcete připomenout, zkuste náš recept na kynuté ovocné knedlíky,
Ovocné knedlíky lze vykouzlit ze všeho, co právě zraje. Ať už máte zahradu plnou jahod, borůvek či švestek, všechno lze zužitkovat a báječně si pochutnat.
Nejlepší ovocné knedlíky
Připravte si ovoce podle vlastního výběru a můžete se pustit do chutných kynutých knedlíků. Na tento recept budete potřebovat:
- 500 g dětské krupičky
- 1 vejce
- 3/4 kostky kvasnic
- 250 ml mléka
- 4 lžíce cukru krupice
- 4 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce rozpuštěného másla
- 1 špetka soli
Z vlažného mléka, cukru, kvasnic a mouky uděláme kvásek. Ten vlijeme do zadělávací mísy k připravené krupici, přidáme rozpuštěné máslo, rozšlehané vejce a špetku soli. Zaděláme těsto, které necháme pod čistou utěrkou kynout, během kynutí můžeme ještě 2x promíchat.
Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky, v dlani je zploštíme na placičku a do té zabalíme ovoce. Knedlíky necháme na plechu ještě trochu nakynout a pak vaříme podle velikosti knedlíků v páře přibližně 20 minut, nebo ve vodě 5-7 minut. Výhodou vaření v páře je, že knedlíky nepřevaříme, když na ně zapomeneme, jsou hladké a dobře sedí plochou stranou na talířích.
Kynuté knedlíky po vytažení z vody nebo páry vždy propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára a nesrazily se.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Nejlepší kynuté ovocné knedlíky
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz