Dostali jste chuť na rybu a přemýšlíte, po jakém receptu sáhnout? Jeden vám nabízíme!
Pstruh pečený na cideru se šunkou vás určitě nezklame. Jeho příprava vám zabere 45 minut a není vůbec obtížná, takže ji zvládnou i začátečníci. Tak s chutí do toho!
Bio mrkvový krém s červenou čočkou: Příjemně teplá večeře do nepřívětivých dnů
Pstruh pečený na cideru se šunkou
Na 4 porce budete potřebovat: 4 pstruhy, sůl, pepř, 200 g šunky, 4 snítky čerstvé petržele, 30 g hladké mouky, 20 g másla, 20 ml olivového oleje, 250 ml jablečného cideru, 1 bagetu
Příprava: Pstruhy očistěte, šikmo několikrát na bocích nařízněte, osolte a opepřete. Šunku nakrájejte na malé hranolky a lístky petržele nasekejte. Polovinu šunky a petržele vložte do břišních dutin pstruhů. Takto připravené pstruhy obalte v hladké mouce.
V pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo a olivový olej a pstruhy opečte dozlatova, z každé strany asi 5 minut. Poté podlijte ciderem a nechte 2 minuty probublat a zredukovat.
Posypte zbytkem šunky a petržele a nechte dopéct 7 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podávejte s bagetou.
Zdroj receptu: Albert