Pstruh pečený na cideru se šunkou: Chutná a originální večeře

Pstruh pečený na cideru se šunkou: Chutná a originální večeře
Zdroj: Albert

Dostali jste chuť na rybu a přemýšlíte, po jakém receptu sáhnout? Jeden vám nabízíme!

Tereza Švandová
Tereza Švandová 11. 09. 2021 09:00

Pstruh pečený na cideru se šunkou vás určitě nezklame. Jeho příprava vám zabere 45 minut a není vůbec obtížná, takže ji zvládnou i začátečníci. Tak s chutí do toho!

Pstruh pečený na cideru se šunkou

Na 4 porce budete potřebovat: 4 pstruhy, sůl, pepř, 200 g šunky, 4 snítky čerstvé petržele, 30 g hladké mouky, 20 g másla, 20 ml olivového oleje, 250 ml jablečného cideru, 1 bagetu

Příprava: Pstruhy očistěte, šikmo několikrát na bocích nařízněte, osolte a opepřete. Šunku nakrájejte na malé hranolky a lístky petržele nasekejte. Polovinu šunky a petržele vložte do břišních dutin pstruhů. Takto připravené pstruhy obalte v hladké mouce.

V pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo a olivový olej a pstruhy opečte dozlatova, z každé strany asi 5 minut. Poté podlijte ciderem a nechte 2 minuty probublat a zredukovat.

Posypte zbytkem šunky a petržele a nechte dopéct 7 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podávejte s bagetou.

Zdroj receptu: Albert

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články