Letní prázdniny jsou plné navštěvování rodiny a známých. Pokud i k vám často dorazí hosté a vy byste jim rádi nabídli něco dobrého, není nic lehčího, než připravit oblíbený hummus a nakrájet k němu zeleninu, opéct pita chleba či jen přidat nachos. Zkuste tyto tři recepty.
Připravili jsme pro vás recepty na tři následující hummusy přesně tak, jak je najdete v postupovém videu.
Špenátový hummus
- 1 plechovka cizrny
- 70 g čerstvého špenátu
- stroužek česneku
- šťáva z půlky citrónu
- 1 lžíce sezamových semínek, nebo pasty Tahini
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
Všechny ingredience společně vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladla. V průběhu procesu postupně přiléváme vodu tak, aby vznikla pasta, která je konzistencí podobná klasickému pestu.
Klasický hummus
Co budete potřebovat?
- plechovka cizrny
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sezamové pasty Tahini
- rozdrcený římský kmín
- šťáva z půlky citrónu
- olivový olej, sůl, paprika, chilli a dle potřeba studená voda
Postup: Cizrnu scedíme a smícháme se sezamovou pastou. Přidáme římský kmín, citrónovou šťávu a pár kapek oleje a rozmixujeme v mixéru na hladkou hmotu.
Posolíme a podle potřeby rozředíme studenou vodou. Nakonec posypeme sladkou paprikou a podáváme například s opečeným pita chlebem, nakrájenou zeleninou či jen s nachos.
Hummus s hráškem
- 400 g vařené nebo sterilované cizrny
- miska vyloupaného hrášku (čerstvý, nebo mražený)
- 1 lžíce sezamové pasty Tahini
- 2-3 stroužky česneku
- olivový olej
- šťáva z citrónu
- sůl, pepř
Postup probíhá stejně jako u předchozích dvou receptů. Uvidíte, jak se po naservírování po hummusech zapráší a hosté si budou přát přídavek. Hlavní je mít doma i při nečekaných návštěvách plechovku cizrny a nejlépe a sezamové pasty Tahini. Dobrou chuť.
Zdroj: Toprecepty.cz, náhledový snímek Freepik