Škvarkovou pomazánku najdete snad v každém řeznictví, ale když si ji připravíte doma a podle vlastní chuti, nic se jí nevyrovná. Navíc jde o jednoduchý recept, na kterém prakticky nelze nic zkazit.
Na škvarkové pomazánce je skvělé, že její složení můžete upravovat podle vlastní chuti. Někdo se obejde bez vajec, jiný zase rád přidá třeba česnek. A ve všech případech si báječně pochutnáte.
Jak připravit škvarkovou pomazánku
Výroba škvarkové pomazánky je mimořádně jednoduchá, zvládnou to i začátečníci. Na tento recept budete potřebovat:
- 1/2 l škvarků (mletých)
- 2 vejce natvrdo
- 2 kyselé okurky
- 1/2 cibule
- 1/4 skleničky hořčice
- pepř
- sůl
Škvarky pomeleme, cibuli, kyselé okurky a vajíčka pokrájíme. Do mísy dáme pomleté škvarky, přidáme nakrájenou cibuli, kyselé okurky, vajíčka a plnotučnou hořčici. Vše důkladně promícháme.
Škvarkovou pomazánku osolíme a opepříme podle chuti a dobře zamícháme. Můžeme ji podávat hned, ale nezaškodí, když se nechá chvíli odležet. Báječná je s čerstvým chlebem.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Rychlá škvarková pomazánka
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz