Sezona cukety je teď v plném proudu a pokud se i ve vaší kuchyni objevuje spousta této zeleniny původem z Itálie, zkuste ji zpracovat třeba ve formě salátu.
Příprava salátu z grilovaných cuket a paprik sice zabere přibližně 45 minut, ale není to nijak komplikovaný recept a výsledek rozhodně stojí za to.
Salát z grilovaných cuket a paprik
Na 4 porce budete potřebovat: 2 papriky, 2 menší cukety, olivový olej, šťávu z půlky citronu, 2 lžíce kaparů ve slaném nálevu, 2 lžíce piniových semínek, 1 hrst hladkolisté petrželky, sůl a pepř.
Příprava: Papriky omyjte a vcelku grilujte na přímém žáru tak, aby slupka zčernala. Dejte je do mikrotenového sáčku a nechte pár minut zapařit. Pak je oloupejte a zbavte stopky i semínek.
Cukety pomocí škrabky nakrájejte na dlouhé a tenké plátky. Potřete je olivovým olejem a krátce ogrilujte. Papriky a cukety smíchejte v míse, zalijte olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou. Zasypte kaparami, nasucho opraženými piniovými semínky a nasekanou petrželkou. Podle chuti dosolte a opepřete.
Zdroj receptu: Albert