Z listového těsta lze vyčarovat spoustu dobrot. Zkuste si připravit slané silvestrovské jednohubky, které můžete dozdobit sýry, zavařeninami, šunkou, sušenými rajčaty a dalšími pochutinami.
Bez pestré nabídky jednohubek by žádná párty, zejména ta silvestrovská, nebyla kompletní. Ideální je nemít s nimi spoustu práce, abychom měli čas na své blízké. Zkuste náš rychlý recept s listovým těstem.
Chutné jednohubky z listového těsta
Připravte si jedno balení listového těsta, hladkou mouku a rozšlehané vejce na potření. Na tento recept budete ještě potřebovat suroviny na zdobení:
- balkánský sýr, Hermelín, Niva a Jadel
- rajčata (sušená)
- brusinková zavařenina
- šunka
- salátová okurka
- pikantní klobása
- anglická slanina
- sladkokyselá okurka
- salátová okurka
- olivy černé a zelené
Na pomoučeném vále si těsto rozválíme na tenkou placku a nakrájíme na čtverečky asi 5x5 cm. Ty přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
Suroviny na náplň nakrájíme na malé kousky - sýry na silnější plátečky, olivy na poloviny nebo na kolečka, rajčata na menší pásky, slaninu a šunku na proužky stočené do kornoutků, klobásu na kolečka a okurky na čtvrtiny plátků. Klademe je na těsto a trochu přitlačíme.
Pečlivě potřeme rozšlehaným vejcem, do kterého můžeme pro vůni zašlehat na špičku nože utřeného česneku. Jednohubky pečeme při teplotě 250 °C dozlatova. Doba pečení se pohybuje mezi 7-9 minutami, ale raději je hlídáme. Jednohubky chutnají teplé, vlažné i vychladlé.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Slané jednohubky z listového těsta
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz