Slané jednohubky z listového těsta: Jednoduchý recept s různými druhy sýra, klobásou a sušenými rajčaty

Z listového těsta lze vyčarovat spoustu dobrot. Zkuste si připravit slané silvestrovské jednohubky, které můžete dozdobit sýry, zavařeninami, šunkou, sušenými rajčaty a dalšími pochutinami.

Jana Jánská
Jana Jánská 30. 12. 2022 18:00

Bez pestré nabídky jednohubek by žádná párty, zejména ta silvestrovská, nebyla kompletní. Ideální je nemít s nimi spoustu práce, abychom měli čas na své blízké. Zkuste náš rychlý recept s listovým těstem.

Chutné jednohubky z listového těsta

Připravte si jedno balení listového těsta, hladkou mouku a rozšlehané vejce na potření. Na tento recept budete ještě potřebovat suroviny na zdobení:

  • balkánský sýr, Hermelín, Niva a Jadel
  • rajčata (sušená)
  • brusinková zavařenina
  • šunka
  • salátová okurka
  • pikantní klobása
  • anglická slanina
  • sladkokyselá okurka
  • salátová okurka
  • olivy černé a zelené

Na pomoučeném vále si těsto rozválíme na tenkou placku a nakrájíme na čtverečky asi 5x5 cm. Ty přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

Suroviny na náplň nakrájíme na malé kousky - sýry na silnější plátečky, olivy na poloviny nebo na kolečka, rajčata na menší pásky, slaninu a šunku na proužky stočené do kornoutků, klobásu na kolečka a okurky na čtvrtiny plátků. Klademe je na těsto a trochu přitlačíme.

Pečlivě potřeme rozšlehaným vejcem, do kterého můžeme pro vůni zašlehat na špičku nože utřeného česneku. Jednohubky pečeme při teplotě 250 °C dozlatova. Doba pečení se pohybuje mezi 7-9 minutami, ale raději je hlídáme. Jednohubky chutnají teplé, vlažné i vychladlé.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Slané jednohubky z listového těsta

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články