Medvědí česnek nejen výborně voní, ale také chutná. Jeho listy můžeme přidat do řady pokrmů, klidně i k jednoduchým špagetám připraveným na způsob carbonara.
Špagety by se měly vařit ve větším hrnci, potřebují totiž dostatek prostoru. Italové dokonce říkají, že by ve vodě měly tančit. Základní postup, který uplatníte snad ve všech receptech na špagety, je snadný. Vodu přiveďte k varu a osolte velkou lžičkou soli. Přidejte do ní špagety a uvařte je podle návodu na skus. Uvařené špagety sceďte a trochu vody z vaření si nechte.
Jak připravit špagety s medvědím česnekem
Jde vlastně o klasické špagety carbonara, jen jejich základ ochutíte báječným medvědím česnekem. Na tento recept budete potřebovat:
- 350-400 g špaget
- 150 g libové slaniny
- plná hrst nakrájeného medvědího česneku
- 1 plátek másla
- 3 žloutky
- 50 ml smetany 31%
- 3 lžíce nastrouhaného parmezánu
- sůl
- pepř
Na pánvi rozehřejeme máslo, nakrájíme slaninu a opečeme ji dokřupava. Do pánve s opečenou slaninou přidáme pokrájený medvědí česnek, krátce orestujeme a pánev odstavíme.
V misce prošleháme žloutky se smetanou, trochou pepře a polovinou nastrouhaného sýra. Ještě horké špagety dáme do pánve a vmícháme do nich smetanu se žloutky. Přidáme trochu vody ze špaget a mícháme, aby se špagety pořádně obalily. Pak je posypeme zbylým sýrem a ihned podáváme.
Zdroje informací:
Toprecepty.cz: Špagety s medvědím česnekem na způsob carbonara; Špagety s medvědím česnekem à la carbonara: Stačí na ně jen pár surovin, levou zadní je zvládne i začátečník a skvěle chutnají
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz