Období grilovacích párty či večerů u ohýnku pomalu startuje. Jak tyto dva trendy spojit dohromady? Řešení nabízejí šťavnaté bio špekáčky s grilovanou zeleninou.
Příprava tohoto pokrmu vám zabere půl hodiny a je velmi snadná. Má bezesporu také tu výhodu, že si vychutnáte jak oblíbené špekáčky, tak zdravou přílohu v podobě grilované zeleniny. Na co tedy ještě čekáte?
Šťavnaté bio špekáčky s grilovanou zeleninou
Budete potřebovat: 1 palici česneku NP Bio, 2 červené papriky NP Bio, 1 cuketu NP Bio, 3 cibule NP Bio, 2 lžíce olivového oleje NP Bio, 4 snítky čerstvého rozmarýnu, 4 snítky čerstvého tymiánu, 8 špekáčků Albert Gril Bio, 1 lžičku hrubozrnné soli, pepř
Příprava: Nejdříve si připravte zeleninu na gril. Celou neoloupanou palici česneku rozkrojte napůl. Obě papriky omyjte, rozpůlte a vyjměte jádřince. Omyjte cuketu a nakrájejte ji podélně na silnější plátky a všechny 3 cibule oloupejte a rozkrojte na měsíčky.
Do olivového oleje přidejte čerstvé bylinky a připravenou zeleninu poté potřete 2 lžícemi panenského olivového oleje s bylinkami. Nechte ji chvilku marinovat, než se rozpálí gril. Nařízněte nožem 8 bio špekáčků na koncích do kříže a kvůli lepšímu propečení i po stranách do mřížky.
Zeleninu a špekáčky vložte na gril a postupně opékejte ze všech stran dozlatova. Pak vše přemístěte na tác, dozdobte bylinkami, ochuťte lžičkou hrubozrnné soli a opepřete. Špekáčky v bio kvalitě chutnají skvěle, a navíc jsou lepší pro vás i pro přírodu.
Zdroj receptu: Albert