Přemýšlíte, co nabídnout hostům jako slavnostní předkrm ve sváteční dny? Co takhle vyzkoušet tartare z tuňáka s avokádem a praženým sezamem?
Příprava tohoto pokrmu vám zabere 45 minut a je velmi snadná. Potřebovat k ní budete akorát šikovné tvořítko, pomocí něhož tartare naaranžujete na talíř. Dobrou chuť!
Tartare z tuňáka s avokádem a praženým sezamem
Na 4 porce budete potřebovat: 500 g steaku tuňáka Rybí trh, 2 avokáda, 1 lžíci olivového oleje, 1 stroužek česneku, 2 cm zázvoru, 2 lžíce sójové omáčky, 1 citron, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 3 lžíce sezamových semínek, 2 jarní cibulky
Příprava: Nakrájejte 500 g tuňáka na asi centimetrové kostičky a na stejně velké kostičky nakrájejte také avokáda zbavená slupky i pecky. Každou surovinu dejte zvlášť do misky.
Na lžíci olivového oleje zlehka opečte oloupaný a nasekaný stroužek česneku a nadrobno nasekané 2 cm zázvoru. Dejte stranou do misky, přidejte 2 lžíce sójové omáčky, lžičku citronové šťávy, lžíci sladké chilli omáčky a promíchejte. Do směsi přidejte na kostky nakrájeného tuňáka a zasypte 3 lžícemi nasucho opražených sezamových semínek. Promíchejte a nechte 5 minut marinovat.
Nakrájejte najemno 2 jarní cibulky, přidejte je k avokádu, osolte a zakápněte lžící citronové šťávy. Připravte si kulaté tvořítko, položte jej na talíř a do spodní poloviny mírně namačkejte směs avokáda a jarní cibulky.
Druhou polovinu tvořítka naplňte marinovaným tuňákem a opět mírně umačkejte. Tvořítko opatrně vysuňte směrem nahoru, aby vám obě vrstvy zůstaly na sobě. Takto připravený tartare z tuňáka podávejte například s tortillovými chipsy nebo opečeným toustem.
Zdroj receptu: Albert