Sezóna jahod se pomalu rozjíždí a k ní neodmyslitelně patří tvarohové knedlíky. Vyzkoušejte osvědčený recept, který máte hotový do půl hodiny.
Není to zrovna výkřik zdravé kuchyně, ale jednou v roce tvarohové jahodové knedlíky nikoho nezabijí. A malí strávníci se po nich budou olizovat až za ušima.
Tvarohové jahodové knedlíky
Budete potřebovat: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, špetka soli, 200 g polohrubé mouky, 225 g másla, 20–30 jahod, moučkový cukr, 1 – 2 kelímky zakysané smetany.
Příprava: Měkký tvaroh, vejce, sůl, mouku a 100 g rozpuštěného másla smíchejte a propracujte do hladkého a vláčného těsta. Z něj vytvořte váleček a nakrájejte ho na menší špalíčky. Každý špalíček prsty roztáhněte, doprostřed dejte jahodu a zabalte kulatý knedlík. Vařte ve vroucí osolené vodě 6 minut. Podávejte posypané moučkovým cukrem, zalité zbylým máslem a ozdobené zakysanou smetanou.
Zdroj receptu: Albert