Besky, pátá vítězka soutěže MasterChef Česko, se s redakcí Lifee.cz exkluzivně podělila o recept na sladkou snídani, který využijete nejen na valentýnskou oslavu. Příprava francouzského toastu s lesním ovocem vám nezabere ani patnáct minut a určitě s ním budete u drahé polovičky slavit úspěch. Naše redaktorka Veronika už ho vyzkoušela!
Během přípravy tohoto receptu jsem se snažila držet instrukcí tak, jak mi je Besky poskytla. Toastům opravdu stačily přibližně tři minuty opékání z každé strany, aby byly na povrchu křupavé a uvnitř zůstaly vláčné.
Fantazii se při přípravě meze nekladou
V závěru mě lesní ovoce lákalo přizdobit ještě šlehačkou, proto radím také vám, našim čtenářům, vyzkoušet více variant, fantazii se meze nekladou. Nebála bych se toasty vyšperkovat ani čokoládovou pomazánkou a lesní ovoce rozehřát na pánvi ve zbylé směsi másla a cukru.
Pokud budete mít chuť recept vyzkoušet, neváhejte se nám pochlubit výsledkem! Fotku můžete na Instagramu označit hashtagem #nebeskydobrasnidane nebo nám ji poslat na email veronika.novakova@lifee.cz.
Francouzský toast s lesním ovocem podle Besky
Budete potřebovat: 2 vejce, 230 ml mléka, 2 polévkové lžíce medu, 6 - 8 plátků toastového chleba (čím tlustší, tím lepší), 100 g másla, 1 čajovou lžičku skořice, 1/2 čajové lžičky soli, javorový sirup, lesní ovoce, moučkový cukr na dozdobení
Příprava: Vejce, mléko, med, skořici a sůl smíchejte v misce do úplného spojení. Chleby ve směsi obalte. Na mírném plameni rozpusťte na pánvi máslo. Před smažením intenzitu o trochu zvyšte a chléb opékejte 2 - 3 minuty z každé strany. Před servírováním ozdobte ovocem, polijte sirupem a posypejte moučkovým cukrem.