Zapečené rané brambůrky s ančovičkami a cherry rajčaty: Lehký a chutný oběd

Zapečené rané brambůrky s ančovičkami a cherry rajčaty: Lehký a chutný oběd
Zdroj: Albert

Přemýšlíte, jak si v letních dnech dopřát nějaké to odlehčení jídelníčku, a navíc za pár korun? Vyzkoušejte zapečené rané brambůrky s ančovičkami a cherry rajčaty.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 26. 06. 2021 09:00

Hotovo budete mít za půl hodiny a potěšíte i strávníky, kteří mají problém s trávením laktózy či lepku. Dobrou chuť!

Zapečené rané brambůrky s ančovičkami a cherry rajčaty

Budete potřebovat: 400 g raných brambor, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 hrst čerstvého tymiánu, 250 g cherry rajčat Albert Excellent, 30 g ančoviček, 2 lžičky kaparů ve slanokyselém nálevu

Příprava: Rané brambory ve slupce dobře omyjte, dejte je do hrnce s vroucí vodou a povařte 10 minut. Pak je slijte a opatrně rozpulte. Do pekáčku o velikosti 20 × 30 cm vložte půlky brambor, pokapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte čerstvý tymián. Mezi brambory vložte omytá a rozpůlená cherry rajčata, ančovičky a posypte kapary.

Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 15 minut, až budou rajčátka pěkně opečená. Ozdobit můžete ještě lístky petržele.

Zdroj receptu: Albert

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články