Přemýšlíte, jak si v letních dnech dopřát nějaké to odlehčení jídelníčku, a navíc za pár korun? Vyzkoušejte zapečené rané brambůrky s ančovičkami a cherry rajčaty.
Hotovo budete mít za půl hodiny a potěšíte i strávníky, kteří mají problém s trávením laktózy či lepku. Dobrou chuť!
Zapečené rané brambůrky s ančovičkami a cherry rajčaty
Budete potřebovat: 400 g raných brambor, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 hrst čerstvého tymiánu, 250 g cherry rajčat Albert Excellent, 30 g ančoviček, 2 lžičky kaparů ve slanokyselém nálevu
Příprava: Rané brambory ve slupce dobře omyjte, dejte je do hrnce s vroucí vodou a povařte 10 minut. Pak je slijte a opatrně rozpulte. Do pekáčku o velikosti 20 × 30 cm vložte půlky brambor, pokapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte čerstvý tymián. Mezi brambory vložte omytá a rozpůlená cherry rajčata, ančovičky a posypte kapary.
Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 15 minut, až budou rajčátka pěkně opečená. Ozdobit můžete ještě lístky petržele.
Zdroj receptu: Albert