Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (67) vyniká nejen svým gastronomickým umem a vtipnými hláškami, ale v davu je nepřehlédnutelný také díky originálním outfitům. Jak totiž prozradil v rozhovoru pro magazín Lifee.cz, nerad nosí to ostatní a vybočuje naprosto cíleně. Jeho vášní jsou modely japonského módního návrháře Jódžiho Jamamoty (80), které patří k těm dražším na trhu. Jak vlastně Zdeněk hodnotí oblékání českých kuchařů?
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (67) v našem rozhovoru připouští, že móda je pro něj překvapivě velké téma. Nebojí se do ní investovat i větší finanční částky a s oblibou se svou manželkou nakupuje v zahraničí. "Objevili jsme japonského návrháře, který se jmenuje Jódži Jamamoto. V Česku je asi známější tvorba jeho dcery, která spolupracuje se značkou Adidas pod logem Y-3. Objevili jsme ho kdysi, když jsme byli v Japonsku a tam začala tahle moje posedlost," odhaluje tajemství svých outfitů, které často vynikají nápadnými vzory a potisky. "Čas od času si dokoupíme nějaký kousek. Nosí to občas i moje manželka. Kdysi v tom jela o trochu víc, ale teď řeší častěji holčičí věci, jako jsou třeba šaty," dodává Zdeněk.
Zdeněk Pohlreich o svém módním stylu
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si na svém oblečení zakládá a určitě nepatří k mužům, kteří by módou pohrdali - naopak. "Pro mě je důležité, aby to neměl na sobě každý a abych v tom nějak ukryl svoji postavu tajícího sněhuláka. A musí mi to být také pohodlné," popisuje Zdeněk, co musí splňovat ideální oblečení. "Jódži pracuje se skvělými materiály, které se hodí do horkého letního počasí – volné střihy a hezky to profukuje. V tom je mi moc dobře!"
Na co Zdeňka příliš neužije, to jsou barvy - byť čas od času nějaký barevný výstřelek také oblékne. "Myslím, že černou se nic nezkazí a Jódži dělá drtivou většinu modelů v černé, koneckonců jako většina světových návrhářů. Barvami to moc nevyniká, ale většinou jsou tam nějaké vzory."
Černé rondony v kuchyni jsou nesmysl
Otázkou také je, jaké trendy jsou aktuálně v oblékání ve světě gastronomie. I na tohle má Zdeněk Pohlreich jasný názor. "Teď jsou v módě různé věci. Zkoušely se například černé rondony, ale na tohle já si nepotrpím. Já si pořád ještě myslím, že kuchař má být v bílé a vyžaduji to také v našem podniku. Je to prostě klasika," míní obávaný šéfkuchař, který si v kuchyni potrpí na čistotu. "Černá mi nepřijde dost čistá. Bílá evokuje čistotu, proto ji mám v kuchyni rád. Navíc se říká, že kuchař je poloviční lékař. Barvu bychom na to měli," poukazuje Zdeněk, kterého v kuchyni vždy uvidíme v bílé. "Ale obecně můžu říct, že čeští kuchaři jsou v práci kolikrát lépe oblečení než v civilu," dodává Zdeněk.
Na originální outfity obávaného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha se můžete podívat v naší fotogalerii.