První láska slavných: Sedláčková randila u bazénu, Zázvůrková se hubičkovala ve školce a Jachnická ho našla na diskotéce

První láska slavných: Sedláčková randila u bazénu, Zázvůrková se hubičkovala ve školce a Jachnická ho našla na diskotéce
Zdroj: Herminapress
Herečka Kaira Hrachovcová se vzpomínce na první rande směje.Herečka Jitka Sedláčková našla dokonalého muže až v pozdním věku a nemůže si to vynachválit.Herečka Dáša Zázvůrková stále vzpomíná na svého zesnulého partnera, dirigenta Libora Peška.Herec Petr Vacek šel kvůli nemocné spolužačce za školu, aby mohl být s ní.+ 4 fotky+ 5 fotek

Zeptali jsme se osmi známých osobností, jaké bylo jejich první rande a případně jak se s lety vyvinul jejich vztah k mužům. Herečka Kaira Hrachovcová (48) například říká, že muže miluje, když miluje. Její kolegyně Jitka Sedláčková (62) našla dokonalého muže až v pozdním věku. Dabérka Stanislava Jachnická (57) zase zavzpomínala na první rande se svým manželem, kvůli kterému dokonce přestala kouřit.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 07. 2023 12:00

První letmé schůzky a doteky, první rande a polibky. Osmice známých tváří se víceméně shoduje v tom, že první seznamování s láskou bývá neohrabané, stydlivé, ale rozhodně krásné. V anketě zpovídáme sedm žen a jednoho muže, herce Petra Vacka, který nám přispěl do mlýna s romantickou vzpomínkou na to, jak šel kvůli nemocné spolužačce za školu, aby ji doma mohl utěšovat. "Nedali jsme si ani pusu, nesáhli jsme na sebe. Ležela v posteli a já jsem si s ní povídal. Byl jsem strašně šťastný. To mi v té době naprosto stačilo k tomu, aby se můj pocit lásky zcela naplnil." 

Adéla Elbel (41) se podruhé vdala

Jaké bylo mé první rande: Myslím, že bylo něco takového, ale asi jsem si toho nevšimla. Nejsem až tak konstruktivní, mně se věci v životě spíše spontánně dějí. Tolik jsem v životě nerandila. Nikdy jsem nebyla na seznamce ani jsem nešla na rande naslepo, je to pro mě docela děsivá představa. Jedno rande si pamatuji, bylo opravdu strašné, protože bylo umělé. Já na to nevěřím. Myslím, že ti lidé se musí potkat, něco přeskočit, a potom spolu můžou někam jít. Hororová představa pro mě je, že mi rande někdo domluví.

Jak se v průběhu let vyvíjí můj vztah k mužům: Jsem asi čtrnáct dní podruhé vdaná. První svatba, o té jsem tolik nepřemýšlela, teď už to bylo vědomější. Muži mě baví a vždycky mě bavili víc než ženy, protože jsou jednodušší v otázce komunikace. Tolik neřeší, zbytečně v sobě nic neukládají, a když se pohádají, jdou dál. Je to pro mě příjemnější a pohodlnější.

Kaira Hrachovcová (48) muže miluje, když miluje

Jaké bylo mé první rande: Vzpomínám, jaké vlastně bylo. Bylo jich několik a vždy se to první váže k určitému věku. Už si nějak nevzpomínám, ale směju se.

Jak se v průběhu let vyvíjí můj vztah k mužům: Muže mám ráda. Lidi mám ráda. Muže si miluju, když miluju. Nejen, že se vyvíjí můj vztah k mužům, ale vyvíjí se především můj život a to, co dělám. Mění se také kamarádi, přičemž přátelé zůstávají. Mám tak skvělé přátele. Děkuju za ně.

Dáša Zázvůrková (42) teskní po životní lásce

Jaké bylo mé první rande: Bylo roztomilé! Byla jsem ve školce a hubičkovali jsme se pod stromy. Jmenoval se Honza a mohlo nám být třeba pět let.

Jak se v průběhu let vyvíjí můj vztah k mužům: Dlouho jsem žádné rande neměla a asi mít jen tak nebudu. Měla jsem svého muže. Byla jsem s Liborkem od svých pětadvaceti let a všechno ostatní mám v mlhovině. A s mlaďochy se nestýkám, jen s podobně starými, jako jsem já. U některých mi chybí gentlemanství. To třeba má Pavel Töpfer, přítel Jitky Sedláčkové, to je gentleman. Tohle byl přesně můj Liborek, rytíř. Tohle mi schází. Seznamku jsem nikdy nevyzkoušela a doufám, že nebudu muset zkoušet. Ale pozor, nejsem proti seznamkám.

Petr Vacek (58) šel kvůli rande za školu

Jaké bylo mé první rande: Bylo mi asi čtrnáct let, možná méně - bylo to ještě na základce. Ale já jsem nevěděl, že se tomu říká rande. Měl jsem jednu spolužačku, kterou jsem hrozně miloval. Byla o dva roky níž, já byl v osmé třídě, ona v šesté. Jednoho dne onemocněla. Já jsem kvůli ní šel za školu a šel jsem za ní domů. Tam jsem s ní trávil čas. Nedali jsme si ani pusu, nesáhli jsme na sebe. Ležela v posteli a já jsem si s ní povídal. Byl jsem strašně šťastný. To mi v té době naprosto stačilo k tomu, aby se můj pocit lásky zcela naplnil. Jsem z lékařské rodiny a většinou jsme byli na druhé straně, než jsou pacienti.

Stanislava Jachnická (57) poznala manžela na diskotéce

Jaké bylo mé první rande: Nejzajímavější bylo asi rande s mým mužem. Ta první byla spíše legrační - kino a potom jsme zjistili, že se k sobě asi nehodíme. Ale s mým mužem jsme se potkali na diskotéce. Přišel ke mně a řekl: "Mohla byste mi, slečno, dát sirku?" Odpověděla jsem: "No já vám dám klidně celou cigaretu!" V té době jsem lehce kouřila a připadalo mi to velmi frajerské. On kuřáky nesnáší a jen co jsme spolu začali chodit, tak všechny cigarety zmizely - naštěstí, dnes jsem za to ráda.

Tenkrát jsem mu dala tu sirku, on si ji dal jen do zubů. Potom jsme po sobě na té diskotéce koukali a on pro mě pořád nešel. Uplynula hodina a já jsem pořád čekala, vždycky jsme se setkali očima, usmívali jsme se na sebe - a nic. Po té hodině, když jsem se šla rozhlížet po někom jiném, on najednou vstal, přišel a staromilsky řekl: "Smím prosit?". A od té doby jsme spolu. Protancovali jsme spolu celý večer a druhý den jsme hned jeli k jeho rodičům na chatičku do Nymburku.

Jak se v průběhu let vyvíjí můj vztah k mužům: Stále se stydím, když mě někdo osloví. To jsem trošku v rozpacích. Ale vývoj proběhl - už za to umím poděkovat a nepoznají to na mně. Ale ten stud je pořád někde uvnitř. V patnácti jsem se strašně styděla dát najevo, že se mi kluk líbí, nebo se na něj vůbec podívat. Tohle se už zlepšilo. A hlavně už jsem vdaná žena. V rozpacích jsem pořád, ale už to umím skrývat tak, že to nikdo nepozná.

Jitka Sedláčková (62) má lásku v pozdním věku

Jaké bylo mé první rande: Byl to plavecký bazén v Podolí, bylo mi šestnáct let. Jmenoval se Martin Utěšil a nějaký ten rok z toho nakonec byl.

Jak se v průběhu let vyvíjí můj vztah k mužům: Teď mám nejlepšího muže - Pavla Töpfera. Takže ve finále jsem nakonec získala toho nejlepšího. Jinak o tom nepřemýšlím, buď je mi fajn, nebo ne. Vztah s Pavlem naplňuje všechna má očekávání. Co jsem si kdy přála, to teď mám. Já to jinak neřeším a nezkoumám. Byla bych blázen, kdybych nezůstávala v situaci, která je mi příjemná. Někdo říká, že jsou muži o sedm let opoždění oproti ženám - a to jsou teda kraviny! Z mého pohledu co člověk, to originál a nedá se kategorizovat.

Kateřina Pechová (36) dřív toužila jen po svalech

Jaké bylo mé první rande: Bylo to v Pardubicích v parku u zámku, kde jsme vedle sebe asi hodinu seděli, nevěděli jsme si rady, a tak jsme se potom každý rozešli do svých domovů. Bylo to zbrklé a nemotorné, ale vlastně hrozně hezké a moc ráda na ty začátky vzpomínám. Byl to Lukáš a nikdy jsme spolu potom nechodili.

Jak se v průběhu let vyvíjí můj vztah k mužům: Určitě už mám úplně jiná měřítka, pokud se porovnám v patnácti a v šestatřiceti. Když jsem byla v pubertě, koukala jsem hlavně na fyzickou stránku a imponovalo mi, když kluci sportovali. Po dvaceti letech je pro mě nejdůležitější humor. Aby mě muž uměl rozesmát, byl inteligentní a měl podobné zájmy jako já, abychom si rozuměli. Musí rád cestovat a mít rád společnost. Můj muž tohle do puntíku splňuje a má i dobrou postavu - vlastně mám dva v jednom.

Marie Renčová (35) potřebuje kvality a charakter

Jaké bylo mé první rande: Probíhalo v období školky v Riegrových sadech. Jmenoval se Ondra, byl ze školky a měl blonďaté vlásky. A chodili jsme do parku pochopitelně s maminkami.

Jak se v průběhu let vyvíjí můj vztah k mužům: Každá dívka, když dospívá, má nejprve ty první platonické lásky, první zamilování. Postupně to přejde k tomu, že člověk už u muže hledá kvality a charakter. Vybíráme si potom úplně jiné typy mužů. Můj muž je například rozhodný, manuálně zručný, což v dnešní době není tolik běžné, a je také kreativní. K tomu je vtipný, rozhodně se s ním nenudím.

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Související články

Další články