Březen v kuchyni: Přivítejte jaro lehkým salátem, pomazánkami ze zeleniny a chutnými rychlovkami

Blížící se jaro změní nejen počasí, ale také to, co si budeme připravovat k jídlu. Ke slovu se dostanou lehké jarní saláty a čerstvá zelenina na spoustu způsobů. Nesmíme zapomínat ani na rychlé recepty, díky kterým můžeme trávit více času venku.

Jana Jánská
Jana Jánská 07. 03. 2025 14:00

Po dlouhé zimě konečně začal první jarní měsíc a přinesl s sebou slunečné počasí, delší dny a také první sněženky a další jarní květiny. Ještě sice musíme počítat s mrazíky, nicméně kalendář upozorňuje na začínající jaro a vše, co k němu patří. Jako třeba MDŽ, svátek, který se kdysi hojně slavil. Je to příležitost popřát všem ženám z našeho okolí a udělat jim něčím radost. Zavzpomínat si u toho můžeme na různé retro pochoutky.

Recepty z jarní zeleniny

K jaru patří dostatek čerstvé zeleniny. V březnu začíná růst jen pozvolna, používáme spíš tu koupenou, ale postupem času bude přibývat více natí a první zelenina z našich zahrad.

Pažitka, ředkvičky, salát a špenát patří k těm nejočekávanějším druhům. Zeleninu konzumujeme především syrovou, připravujeme různé jarní saláty a pomazánky. Zkuste si připravit třeba ředkvičkovou pomazánku se sýrem.

Rychlé a jednoduché recepty

Pobyt v přírodě nás nyní láká mnohem více než v zimním období. Pokud je pěkné počasí, trávíme víc času venku a tudíž dáme přednost jídlům, která máme hotová za chvilku.

K těm nejoblíbenějším patří gnocchi, těstoviny, kuskus i bulgur. Kuřecí maso je rychle hotové a když přidáme trochu zeleniny, třeba špenátové listy, skvěle si pochutnáme.

Související články

Další články