Recepty nejen pro vegetariány: Zapečte si brambory se strouhankou, vyměňte maso za sóju

Chcete omezit maso, ale nevíte, jak na to? Zkuste si připravit některý z našich chutných receptů, ať už jde o křupavé brambory se strouhankou, nebo tofu, které lze využít v sladké i slané, v teplé i studené kuchyni.

Jana Jánská
Jana Jánská 28. 02. 2025 14:00

Předjarní období přináší více chřipek a nemocí z nachlazení. Snažíme se vylepšit svou kondici a imunitu, mimo jiné usilujeme o vyšší spotřebu ovoce a zeleniny.

Mražená, zavařená a kvašená zelenina

V tomto období využíváme loňskou zásobu uskladněných produktů a brambor, které jsou báječné třeba zapečené se strouhankou. Spotřebovat bychom měli mraženou, zavařenou, sušenou i vykvašenou zeleninu z poslední sezóny. Další hodnotné živiny získáme jednoduše nakličováním semen a trochu zelených natí snadno vypěstujeme na okenním parapetu. 

Tofu a další sójové produkty nejen pro vegetariány

Obchody nabízí poměrně rozsáhlý sortiment pro alternativní možnosti stravování. I bez masa, vajec nebo mléčných výrobků se dá jíst chutně. Oblíbenou surovinou je tofu, které se vyrábí ze sójových bobů a uplatní se v sladké i slané, v teplé i studené kuchyni. Co se týče chuti, tak sójové kostky, nudličky i granulát se výborně hodí do jídel, která se běžně připravují z masa, bonusem navíc je příznivá cena.

Související články

Další články