Hrnková buchta s jahodami: Jednoduchý recept s tvarohem oživí nejen léto

Pokud hledáte rychlý a chutný moučník, zkuste si připravit jahodovou hrnkovou buchtu. Její příprava je mimořádně jednoduchá a v kuchyni nemusíte trávit spoustu času.

Jana Jánská
Jana Jánská 07. 06. 2024 14:00

Hrníčkové či hrnkové recepty jsou mimořádně populární díky své jednoduchosti. Pomocí hrnečku prostě odměřujte suroviny, což nejen šetří čas, ale také nervy...

Hrníčková jahodová buchta

Hledáte jednoduchý moučník? Všechny přísady na hrnkovou jahodovou buchtu stačí smíchat, vylít na plech a upéct. Není to vůbec složité. Nejdříve si připravíme těsto, na které budeme potřebovat:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru (může být i méně)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 1/2 hrnku mléka

Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Pak si připravíme tvarohovou hmotu, kterou použijeme na mřížkování. Na tu budeme potřebovat:

Smícháme suroviny na tvarohovou hmotu a pomocí zdobícího sáčku na těstě uděláme mřížku. Do každého otvoru v mřížce vložíme jahodu.

Plech vložíme do předehřáté trouby a moučník pečeme na 180 °C přibližně 20-25 minut. Po vychladnutí ještě můžeme lehce pocukrovat. Dobrou chuť!

Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Jahodová buchta hrnková rychlá

Související články

Další články