Pokud hledáte rychlý a chutný moučník, zkuste si připravit jahodovou hrnkovou buchtu. Její příprava je mimořádně jednoduchá a v kuchyni nemusíte trávit spoustu času.
Hrníčkové či hrnkové recepty jsou mimořádně populární díky své jednoduchosti. Pomocí hrnečku prostě odměřujte suroviny, což nejen šetří čas, ale také nervy...
Hrníčková jahodová buchta
Hledáte jednoduchý moučník? Všechny přísady na hrnkovou jahodovou buchtu stačí smíchat, vylít na plech a upéct. Není to vůbec složité. Nejdříve si připravíme těsto, na které budeme potřebovat:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru (může být i méně)
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vejce
- 1/4 hrnku oleje
- 1/2 vanilkového cukru
- 1/2 hrnku mléka
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Pak si připravíme tvarohovou hmotu, kterou použijeme na mřížkování. Na tu budeme potřebovat:
- 1 tvaroh
- 1 vanilkový pudink
- cukr dle chuti
- 1 vanilkový cukr
- jahody
Smícháme suroviny na tvarohovou hmotu a pomocí zdobícího sáčku na těstě uděláme mřížku. Do každého otvoru v mřížce vložíme jahodu.
Plech vložíme do předehřáté trouby a moučník pečeme na 180 °C přibližně 20-25 minut. Po vychladnutí ještě můžeme lehce pocukrovat. Dobrou chuť!
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Jahodová buchta hrnková rychlá