Čerstvé jahody dovedou pozvednout na vyšší úroveň každý koláč. Zkuste si připravit drobenkový koláč s pudinkem, který báječně doplní jahody. Recept zvládnou i začátečníci.
Také se nemůžete nabažit jahod? Dobrou zprávou je, že pokud zrovna nebudete mít doma čerstvé jahody, ani ty mražené, lze sáhnout i po konzervovaných. Výsledek bude samozřejmě trochu jiný, ale také chutný. A díky tomu si drobenkový koláč s pudinkem a jahodami můžete připravit v průběhu celého roku.
Jahody, drobenka a pudink
Pokud máte rádi méně sladké, můžete ubrat trochu cukru. Jinak jde o ověřený a jednoduchý recept, který se vám určitě povede. Je dobré začít pudinkem, na ten budete potřebovat:
- 1 l mléka
- 2 vanilkové pudinky (prášek)
- 4 lžíce cukru krupice
Postup je mimořádně jednoduchý - z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink. A pak si ze zbylých surovin připravíme drobenku. V tomto receptu do ní patří jedno vejce, ale není to nutnost. Na drobenku budete potřebovat
- 600 g polohrubé mouky
- 250 g cukru moučka
- 250 g Hery nebo másla
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme dvě třetiny drobenky, zalijeme uvařeným teplým pudinkem. Poklademe jahodami (mohou být čerstvé, mražené nebo kompotované) a posypeme zbylým množstvím drobenky.
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami pečeme ve středně vyhřáté troubě 40–50 minut.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami