Hynek (55): Hysterická sousedka nám na zahradu hází slimáky a věčně nadává. Musel jsem si to s ní vyřídit

Příběhy ze sousedského soužití: Hysterická sousedka nám na zahradu hází slimáky a věčně nadává. Musel jsem si to s ní vyřídit
Zdroj: Freepik

Hynek s manželkou žijí v domě po prarodičích. Je to starší barák na kraji vesnice, kde probíhá masivní výstavba nových domů. Hynek je chovatel králíků a slepic. To je asi trnem v oku nové sousedce, která Hynkovi komplikuje život.

Adéla Šťastná
Adéla Šťastná 29. 07. 2024 10:00

Přijal jsem vše. Nové domy v okolí, ztrátu krásné okolní přírody i hluk ze stavby. Z kraje jsem s novými sousedy vycházel velice dobře. Dokonce jsme se dohodli, že zbourám svůj plot z drátěného pletiva a oni si postaví plot betonový.

Nechápu proč nás sousedka nesnáší

Za pár měsíců jsem byl zcela izolován od okolního světa. Ze všech stran se tyčily betonové ploty. Ale co, vysázel jsem k nim kvetoucí keře a za pár let to bude zase hezké. S manželkou v domě bydlíme třicet let. Po celou dobu chováme králíky a slepice. Králíkárna a kurník stojí uprostřed zahrady. Nemáme kohouta, takže nikoho nemůže náš zvěřinec obtěžovat. Naopak z okolních zahrad se neustále ozývá vytí a štěkot psů. Ale jsem s tím v pohodě. Vesnice.

Sušíme seno a naše zahrada je převážně hospodářská. Pěstujeme brambory, mnoho druhů zeleniny a ovoce. Manželka ráda zavařuje marmelády a zeleninové směsi ke grilovanému masu. V domě jsme vychovali i naše dvě děti, které studují vysokou školu a dva víkendy v měsíci tráví čas doma. Takže když to shrnu, jsme nenápadní a tiší sousedé. O to víc mě zaráží, proč nás nesnáší jedna sousedka.

Sousedka nám hází na zahradu slimáky

Když ležíme s manželkou na lehátku poblíž pergoly, často slyšíme sousedku. Je to direktivní žena, vládne své rodině pevnou rukou a nikdo jí neoponuje. Nikdy jsem ji neslyšel mluvit klidným hlasem. Prostě hysterka. A právě tato sousedka se na nás zaměřila, a když má potřebu se hádat, ví na koho se obrátit.

Nedávno jsme s manželkou podřimovali na lehátku, když mi přistál na břiše slimák. Začali jsme se s manželkou rozhlížet a od sousedů k nám létali další kousky jak na běžícím pásu. Zavolal jsem: "Sousedko, to nemyslíte vážně? To má daleko ke slušnému chování." Jenže za plotem se ozvalo: "Už toho mám dost. Z každé strany mám debilního souseda. Kdo to má vydržet?"

Sousedovi jsem za manželku pořádně vyčinil

Už delší dobu jsem na zahradě nacházel shnilé kusy zeleniny. Myslel jsem si, že to sem nosí kočky. Jenže sousedka neví, že často ležím na zahradě i v noci, obzvláště když jsou tropy. A opět jsem viděl a slyšel, jak přes plot létají kusy něčeho. To mě naštvalo natolik, že jsem se rozhodl to řešit. Hned druhý den ráno jsem sebral vše, co jsem našel poházeného po zahradě a zazvonil u sousedů.

"Sousede, jsem rád, že jdete vy. Nesu vám to, co vaše manželka včera večer naházela k nám na zahradu. Ty slimáky z minulého týdne a psí lejna jsem vám radši nedonesl. Já osobně jsem pro dobré sousedské vztahy a nenechám se školit někým o generaci mladším. Takže manželce vysvětlete, ať s tím rychle přestane. Nechci slyšet už žádné nadávky na naši rodinu ani mi nepřistane na zahradě jediný slimák, shnilý kus něčeho a hlavně, lejna od vašeho psa. Rozumíme si?" rázně jsem řekl. Soused byl bledý a omlouval se. S manželkou nechápeme, kde se v lidech takový hnus bere. Doufám, že to už bude dobré.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články