20 nejbizarnějších jídel světa, která pozře jen opravdový hrdina

Je libo smažené morče?
Zdroj: Telegraph.co.uk
1. Smažené tarantule (Kambodža). Pouliční prodavači v hlavním městě Phnompenh prý nabízejí i možnost si s pavoukem pohrát předtím, než slupnete jednoho z jeho nohatých kamarádů. Ani to ale za moc nestojí. Chutná prý jako vlhká pavučina.2. Morče (Peru). Podle Peruánců výtečný zdroj bílkovin. A to přesto, že na opečené verzi prakticky není žádné maso a kůže za nic nestojí. Proti gustu…3. Casu Marzu – ovčí sýr s červy (Sardinie). Najdete-li v mouce nebo kdekoliv jinde červíky, s největší pravděpodobností neskončí jinde než v koši. Na Sardinii si hmyz hýčkají. Jejich tamní specialitou je Casu marzu, tedy ovčí sýr s červi. Mouchy sýrorodky na něj nakladou larvy a z nich se vyklubou mnohonožci, kteří prý podporují fermentaci. Sýr se jí, ach ano, i s červíky.4. Hákarl – fermentovaný žralok (Island). Místní žraloka vykuchají, zahrabou do díry, zasypou štěrkem a kameny a nechají ho tak fermentovat i tři měsíce. Poté se nakrájí na kousky a baští. Gurmet však musí nejprve překonat odporný pach. Dokáže-li to, odměnou mu bude příjemná chuť.+ 16 fotek+ 17 fotek

Na dovolené se mnoho z nás odváže víc než obvykle. Jsme uvolnění, a tedy otevření zkoušet věci, se kterými bychom v představách z pohodlí domova nesouhlasili. To se týká i ochutnávání místních pokrmů. Troufli byste si na ty, jemně řečeno, nejneobvyklejší? Projděte si galerii a napište nám do komentářů.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 09. 01. 2017 17:36

Zdroj: The Telegraph

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články