Kvalitní maso a chutný dip jsou zaručenou kombinací, která nesmí na stole plném grilovaných pochoutek chybět. Vyzkoušejte naše rychlé recepty z pár surovin, které se najdou v každé lednici nebo spíži.
Dipy jsou skvělou volbou k masu i zelenině. Jsou jednoduché na přípravu a navíc do nich můžete přidat prostě to, co máte doma a nikdy chybu neuděláte. Víte, jaký je rozdíl mezi dipem a omáčkou? Dip se podává v samostatné mističce a vy do něj jídlo namáčíte. Také je zpravidla studený.
Dip z dijonské hořčice
Budete potřebovat: 4 lžíce dijonské hořčice, 300 g bílého jogurtu, 1 vrchovatá lžíce medu, 1 stroužek česneku, pažitka, sůl, pepř
Postup: V misce smíchejte dijonskou hořčici, med a jogurt. Míchejte dostatečně dlouho, aby se vše krásně spojilo. Přidejte prolisovaný česnek, pažitku nasekanou najemno a podle chuti osolte a opepřete. Dip se perfektně hodí k hovězímu i vepřovému masu, použít ho ale klidně můžete i do salátu.
Rychlé večeře: 8 delikátních chodů, u kterých se obejdete bez rozpálené trouby
Česnekový dip
Budete potřebovat: 3 stroužky česneku, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce sýru žervé, 500 g bílého jogurtu, 1 lžička provensálského koření, 1 lžička cukru, 1 lžička oregana, 2 špetky soli, 1 špetka mletého černého pepře, citronová šťáva z půlky citronu
Postup: Bílý jogurt, zakysanou smetanu a žervé dobře promíchejte v misce. Prolisujte stroužky česneku, přidejte k základu a směs opět dobře promíchejte. Poté dip osolte, opepřete, přidejte oregano a provensálské koření. Do směsi vmíchejte citronovou šťávu a cukr. Podle chuti ještě dosolte nebo dokořeňte. Nechte odležet a můžete podávat. Česnekový dip se hodí ke kuřecímu nebo vepřovému masu.
Dip ze sušených rajčat
Budete potřebovat: 150 g sušených rajčat v oleji, 200 g zakysané smetany, 1 lžička kaparů, 1 stroužek česneku, pár lístků čerstvé bazalky
Postup: Sušená rajčata osušte a dejte do mixéru. Rozmixujte je na pastu, kterou zjemněte zakysanou smetanou. Pak přidejte kapary posekané na opravdu malé kousky a prolisovaný stroužek česneku. Nakonec nasekejte bazalku na jemno a vmíchejte ji do dipu. Sušená rajčata naložená v oleji jsou dostatečně slaná, proto není potřeba dip jakkoli dochucovat.