Samotný salát je tak trochu nuda. Ona mu totiž svědčí společnost. Souznění rozličných chutí ho pak povyšuje na dokonalou přílohu a v letních měsících třeba i samostatnou večeři. Vyzkoušejte následující 3 dresinky, bez kterých se už neobejdete. A co navíc? Jsou hotové za minutu!
Zelenina obsahuje řadu důležitých prvků, které jsou prospěšné pro náš organismus. Jenže ne každému chutná tak, jak ji utrhne na záhonku nebo přinese z obchodu. A to je přesně chvíle pro recepty na tři skvělé dresinky:
S dijonskou hořčicí, koprem a pažitkou
Smíchejte polévkovou lžíci majonézy, čajovou lžičku dijonské hořčice a stejné množství sušeného kopru a pažitky. Směs zalijte přiměřeným množstvím bílého vinného octa a panákem vody. Dochuťte solí.
S mátou a žervé
Do misky vhoďte polévkovou lžíci žervé s čajovou lžičkou sušené pažitky, kopru a polovinou lžičky nasekané máty. Vše dobře smíchejte dohromady. Žádoucí polotekuté konzistence dosáhnete vmícháním polévkové lžíce olivového oleje a stejného objemu bílého vinného octa.
S worcesterskou omáčkou a chilli
Delikátní dresink jen ze čtyři surovin? A navíc pořádně aromatických! Stačí smíchat polévkovou lžíci olivového oleje a balzamikového octa a směs pokapat worcesterskou omáčkou. Pokud budete dresing připravovat v chladnějším období, můžete přidat i lžičku chilli vloček, které vás krásně zahřejí.