Marcel (32): Na rybách jsem potkal nahé dívky, které zpívaly zvláštní píseň. Málem jsem se kvůli tomu utopil

Marcel (32): Na rybách jsem potkal nahé dívky, které zpívaly zvláštní píseň. Málem jsem se kvůli tomu utopil
Zdroj: Unsplash

Marcel si vyrazil na ryby, ale tentokrát chtěl zkusit jiné místo. Po chvilce se kousek od něj zjevily nahé dívky, koupaly se a zpívaly. Jejich hlasy ho lákaly blíž, ale než k nim přišel, stáhl ho dravý spodní proud.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 16. 07. 2023 17:00

Myslím si, že jsem potkal opravdové sirény. Krásně si zpívaly v tůňce a já nechal rybaření a plaval k nim. Málem jsem se utopil. Podivné na tom bylo, že ostatní rybáři prý nikoho neviděli.

Potkal jsem sirény

Na ryby jsem vyrazil brzy ráno. Tentokrát jsem zvolil místo poblíž tůňky, kam moc rybářů nechodí. Slunce žhnulo nad vodou a připadalo mi zvláštní, že neslyším ptáky. Bylo podivné ticho. Seděl jsem u svých prutů a podřimoval, když mě probudilo šplouchnutí a smích.

Za rákosím jsem spatřil dvě dívky, byly úplně nahé a stříkaly po sobě vodu. Vytřeštil jsem oči a snažil se být co nejtišeji. Myslím, že i kdybych vydal nějaký zvuk, nevšimly by si mě. Byly úplně zabrané do své hry.

Pak začaly zpívat. Měly nádherné hlasy, jedna hluboký a druhá vyšší. Dokonale jim to spolu ladilo. Měl jsem pocit, že musím jít k nim. Lákaly mě jako sirény. Potichu jsem se tedy vydal blíž, nořil jsem se hlouběji do vody a brodil se rákosím podél řeky.

Málem jsem se utopil

Podařilo se mi dostat blíž, abych si je mohl pořádně prohlédnout. Zdálo se mi, že o mně ví, tu a tam koukaly mým směrem. Zpívaly si nějakou písničku o mrtvém námořníčkovi a já se odhodlaně přibližoval. Pak se mi jedna z nich zahleděla do očí.

Ten pohled nikdy nezapomenu, cítil jsem ho hluboko v útrobách. Nohy mi přestaly sloužit a najednou jsem byl pod vodou. Stáhl mě nečekaně silný proud. Každé vynoření nad hladinu trvalo jen několik vteřin, pak jsem se opět octl pod vodou.

Po chvilce se mi podařilo nahmatat kořen stromu a co nejpevněji jsem se ho zachytil. Jenže mi pomalu docházely síly. Pak mě chytila něčí pevná ruka a vytáhla na břeh. Byl to starý rybář, kterého jsem vídal málokdy. Čekal, až se zmátořím, pak mi nabídl placatku na posilněnou.

Sirény mi přinesly smůlu

Rozhlížel jsem se kolem sebe, ale ty dvě byly pryč. Líčil jsem svému zachránci, co mě přivedlo do vody. Měl mě za blázna. „Vypadá to, že se ti něco zdálo. Anebo jsi potkal sirény, slýchal jsem o nich jako dítě od svého dědy,“ řekl starý rybář a kroutil hlavou.

Ptal jsem se ještě dvou dalších lidí, jestli někoho nepotkali, ale byl jsem zřejmě jediný, kdo ty dívky spatřil. Nepochybuji o tom, že jsem smrti unikl jen o vlásek. Neulovil jsem ten týden ani rybičku, takovou mi ještě přinesly smůlu ty dvě sirény...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články