Hledáte nějakou rychlovku na nedělní večeři? Vyzkoušejte asijský salát s kuřecím masem!
Příprava tohoto pokrmu vám zabere půl hodiny a je velmi snadná. Pokud budete chystat i porci pro děti, doporučujeme šetřit chilli papričkou.
Asijský salát s kuřecím masem
Na 4 porce budete potřebovat: 500 g kuřecích prsou, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1⁄2 hlávky zelí, 2 jarní cibulky, 3 mrkve, 3 snítky čerstvého koriandru, 1 chilli papričku, 1 1⁄2 lžíce sezamového oleje, 3 1⁄2 lžíce omáčky hoisin, 30 g nesolených arašídů
Příprava: Očištěné maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a na oleji orestujte dozlatova. Omyté zelí, jarní cibulku a oloupanou mrkev nakrájejte na nudličky. Najemno nasekejte lístky koriandru a chilli papričku zbavenou semínek.
Připravte si dresink. V misce metličkou vyšlehejte sezamový olej s omáčkou hoisin. Arašídy opečte nasucho v pánvi a poté nahrubo nasekejte. Připravenou zeleninu vložte do mísy, přidejte kuřecí maso a zalijte dresinkem. Podávejte posypané koriandrem a opečenými arašídy.
Letní zeleninové carpaccio: Rajčata, okurka a cibule v dokonalé harmonii chutí
Zdroj receptu: Albert