Možná vám ještě doma zbyl kousek vánočky. Pokud ano, máme pro vás tip, jak ho využít. Připravte si k snídani bezezbytkový francouzský toast!
Příprava bezezbytkového francouzského toastu vám zabere 45 minut, ale je velmi snadná. Navíc udělá radost všem šetřílkům, milovníkům drobného ovoce, a především sladkého.
Bezezbytkové francouzské toasty
Na 4 porce budete potřebovat: 70 g malin, 70 g borůvek, 70 g jahod, 1 jablko, 3 lžíce cukru krupice, 2 vejce, 100 ml plnotučného mléka, ½ lžičky mleté skořice, 8 plátků starší vánočky, 50 g másla, 1 banán, 1 lžíci cukru moučky
Příprava: Do rendlíku vsypte 50 g omytých, klidně i povadlých malin, 50 g borůvek a 50 g napůl překrojených jahod. Jablko omyjte, oloupejte a zbavte jádřince. Nakrájejte na větší kousky a přidejte k ostatnímu ovoci v rendlíku. Vše zasypte 2 lžícemi cukru a přiveďte k varu. Pak stáhněte stupeň ohřevu a ovoce duste pod pokličkou 10 minut. Nakonec ho rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou omáčku.
V misce rozmíchejte 2 vejce, 100 ml mléka, ½ lžičky skořice a 1 lžíci cukru. Starší vánočku nakrájejte na 8 širších plátků a obalte je z obou stran v připraveném těstíčku. Na rozpálené pánvi rozpusťte 50 g másla a postupně na něm vánočku opečte dozlatova z obou stran.
Toasty ještě horké servírujte na talíře. Ozdobte je připravenou ovocnou omáčkou, zbylým ovocem, nakrájeným banánem a poprašte moučkovým cukrem. Nejlepší snídaně je na stole!
Zdroj receptu: Albert