Sezona grilovaček je v plném proudu a možná už vás omrzelo stále dokola jíst maso. Co takhle vyzkoušet bio grilovaný camembert se sušenými rajčaty? Zde je recept.
Na jeho přípravu budete potřebovat pouze pět ingrediencí a je velmi snadná. Jediné, čeho si vyhraďte trošku víc, je čas, pokud si sami budete sušit rajčata. Pokud už si je v takové úpravě koupíte, bude vše o poznání rychlejší. Tak s chutí do toho!
Bio grilovaný camembert se sušenými rajčaty
Na 4 porce budete potřebovat: 350 g cherry rajčat NP Bio, sůl, 1 hrst čerstvé bazalky, 4 camemberty NP Bio, 2 lžíce olivového oleje NP Bio
Příprava: Omyjte 350 g cherry rajčat, osušte je papírovou utěrkou a nakrájejte na poloviny. Na plech dejte pečicí papír a rajčátka na něj vyskládejte. Posypte solí, vložte do trouby a sušte 3 hodiny na 120 °C.
Sušená rajčata dejte po vychladnutí do misky a posypte je hrstí nasekané bazalky, přelijte lžící oleje a promíchejte.
Rozpalte gril. Camemberty lehce pokapejte olivovým olejem a olej rozetřete. Sýry zabalte do alobalu a vložte na nižší žár na gril. Grilujte 4–5 minut, dokud nebudou měkké. Hotové sýry vybalte z alobalu, servírujte na talíře, ozdobte sušenými rajčátky a ihned podávejte.
Letní zeleninové carpaccio: Rajčata, okurka a cibule v dokonalé harmonii chutí
Zdroj receptu: Albert