Ćevap se sýrem: Grilovaná pochoutka z Balkánu, která potěší každého strávníka

Ćevap se sýrem: Grilovaná pochoutka z Balkánu, která potěší každého strávníka
Zdroj: Albert

Grilovací sezona je v plném proudu. Co takhle místo obligátního steaku, klobásek či zeleniny vyzkoušet ćevap se sýrem?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 06. 08. 2022 11:30

Ćevap pochází z Balkánu a za národní pokrm ho v současné době považují v Bosně a Hercegovině či Srbsku. Příprava uvedené varianty se sýrem vám zabere více než hodinu, ale je snadná. Tak s chutí do toho!

Ćevap se sýrem

Na 6 porcí budete potřebovat: 500 g mletého vepřového masa, 2 cibule, 150 g sádla, 50 g slaniny v celku, 125 g ementálu v celku, 1 lžičku sušené bazalky, čerstvě mletý černý pepř, sůl

Příprava: Do mísy dejte 500 g mletého masa. V mlýnku na maso umelte 2 oloupané a nakrájené cibule a 100 g sádla. Nakrájejte 125 g ementálu na menší kostky a také zbylé sádlo a přidejte k masu. Vše znovu umelte v mlýnku na maso. Pak směs ochuťte bazalkou, solí s pepřem dle chuti a hněťte vařečkou či rukou minimálně 5 minut, aby se vše pořádně spojilo. Nechte směs odpočinout minimálně 30 minut v lednici.

Navlhčete si ruce ve vodě a na připravené špejle rozdělte ćevap ve tvaru klobásy o délce cca 10 centimetrů. Podle velikosti špejle můžete udělat třeba i 2–3 ćevapy, které rozdělíte připravenou slaninou.

Mleté maso opékejte na grilu na rozpáleném dřevěném uhlí za stálého otáčení přibližně 10 minut.

Zdroj receptu: Albert

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články