Velikonoce se kvapem blíží a možná přemýšlíte, co letos přichystáte malým koledníkům, pokud se tedy u vás kvůli protiepidemickým opatřením vůbec objeví. Vyzkoušet můžete třeba tyto cupcaky.
Příprava není nikterak obtížná, ale počítejte s tím, že v kuchyni strávíte více než hodinu. Výsledek ale každopádně bude stát zato.
Cupcaky pro malé koledníčky
Na 12 kusů budete potřebovat: 190 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, sůl, 310 g másla, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 120 ml plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 bio citron, 100 g bílé čokolády, 100 ml smetany (30 %), 100 g jahod, 50 g malin.
Příprava: V míse smíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. V druhé misce utřete metličkou 113 g měkkého másla spolu s cukrem do pěny a postupně přimíchejte po jednom vejce. Do máslové směsi postupně zapracujte připravenou moučnou směs. Vlijte mléko, vanilkový extrakt a vše promíchejte. Nakonec přidejte 3 lžičky citronové šťávy a nastrouhanou kůru z omytého citronu.
Formu na cupcaky vyložte pečicími košíčky. Těsto vlijte do ¾ výšky košíčků a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 18–20 minut. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.
Mezitím připravte krém. Do hrnce vlijte smetanu a přiveďte k varu. Do druhé misky nalámejte čokoládu, přelijte přes ni zahřátou smetanu a promíchejte metličkou dohladka. Do jiné mísy nakrájejte zbylé máslo na kostičky a v robotu vyšlehejte spolu s rozpuštěnou čokoládovou směsí na hladký krém. Přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte cupcaky.
Nakonec ozdobte omytými čerstvými jahodami a malinami, můžete přidat i jedlé kvítky.
Zdroj receptu: Albert