Pečený losos na hrášku a špenátu: Zdravý oběd, který máte hotový raz dva

Pečený losos na hrášku a špenátu: Zdravý oběd, který máte hotový raz dva
Zdroj: Albert.cz

Ryby patří mezi potraviny, které bychom si podle výživových poradců měli dopřávat alespoň dvakrát týdně. Pokud vám dochází inspirace, který recept zvolit, máme pro vás jeden svěží a vyloženě jarní.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 13. 03. 2021 10:00

Pečený losos na hrášku a špenátu potěší nejen vaše chuťové buňky a prospěje organismu, ale ušetří vám i spoustu práce. Příprava vám nezabere více než půl hodiny a stačí vám jediná zapékací mísa.

Pečený losos na hrášku a špenátu

Na 4 porce budete potřebovat: 600 g filetů lososa s kůží Albert, 400 g brambor typu B, 40 g másla, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 bio citron, 200 g mraženého hrášku, 60 g baby špenátu, 100 g kaparů ve slanokyselém nálevu, 2 hrsti čerstvého kopru.

Příprava: Vyberte menší brambory, omyjte je a ve slupce nakrájejte podélně na čtvrtiny. Větší kusy ještě přepulte. Vsypte do zapékací mísy spolu s 20 g másla a rozmělněným česnekem. Dle chuti osolte, opepřete a zlehka prsty promíchejte. Na brambory položte osolené a opepřené lososové filety. Omytý citron nakrájejte na plátky, položte na lososa i s plátky zbylého másla a zakryjte alobalem. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 minut. Po 15 minutách odkryjte a lososa rovnoměrně podsypte hráškem, špenátem a kapary. Nezakryté dopékejte 10 minut dozlatova. Před podáváním zasypte čerstvým koprem.

Zdroj receptu: Albert

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články