Ryby patří mezi potraviny, které bychom si podle výživových poradců měli dopřávat alespoň dvakrát týdně. Pokud vám dochází inspirace, který recept zvolit, máme pro vás jeden svěží a vyloženě jarní.
Pečený losos na hrášku a špenátu potěší nejen vaše chuťové buňky a prospěje organismu, ale ušetří vám i spoustu práce. Příprava vám nezabere více než půl hodiny a stačí vám jediná zapékací mísa.
Pečený losos na hrášku a špenátu
Na 4 porce budete potřebovat: 600 g filetů lososa s kůží Albert, 400 g brambor typu B, 40 g másla, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 bio citron, 200 g mraženého hrášku, 60 g baby špenátu, 100 g kaparů ve slanokyselém nálevu, 2 hrsti čerstvého kopru.
Příprava: Vyberte menší brambory, omyjte je a ve slupce nakrájejte podélně na čtvrtiny. Větší kusy ještě přepulte. Vsypte do zapékací mísy spolu s 20 g másla a rozmělněným česnekem. Dle chuti osolte, opepřete a zlehka prsty promíchejte. Na brambory položte osolené a opepřené lososové filety. Omytý citron nakrájejte na plátky, položte na lososa i s plátky zbylého másla a zakryjte alobalem. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 minut. Po 15 minutách odkryjte a lososa rovnoměrně podsypte hráškem, špenátem a kapary. Nezakryté dopékejte 10 minut dozlatova. Před podáváním zasypte čerstvým koprem.
Zdroj receptu: Albert