Příprava domácího mátového sirupu je mimořádně jednoduchá. Postačí vám voda, cukr a čerstvé lístky máty, díky kterým bude nejen skvěle chutnat, ale pomůže také při problémech se žaludkem či nachlazení.
Mátový sirup je skvělou přísadou do osvěžujících letních nealko drinků, ale netratí se ani v těch s alkoholem. Poslouží však také jako lék při nechutenství, špatném trávení a nachlazení. Pak jej dávkujeme po lžičkách.
Jak připravit domácí mátový sirup
V záplavě různých domácích sirupů ten mátový vyčnívá svou pronikavou vůní a neotřelou chutí. Na tento recept budete potřebovat:
- 500 ml vody
- 500 g třtinového cukru
- 50 g čerstvých mátových lístků
Vodu s třtinovým cukrem svaříme na hustý tmavý sirup. Vsypeme nadrobno nakrájené čerstvé mátové lístky a necháme krátce přejít varem. Odstavíme, pevně přiklopíme a necháme hodinu macerovat. Potom sirup přes plátýnko scedíme do láhve.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Mátový sirup
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz