Fazole možná nepatří mezi vaše favority, tento recept vás ale přesvědčí, abyste jim přeci jen dali šanci. Vyzkoušejte fazolový gulášek se selskou klobásou. Určitě nebudete litovat.
Příprava tohoto pokrmu je velmi snadná. Navíc při ní ušpiníte jen jeden hrnec. Co víc si přát?
Fazolový gulášek se selskou klobásou
Na 4 porce budete potřebovat: 1 cibuli, 1 mrkev, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 lžíci slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 lžičku chilli vloček, ½ lžičky mleté uzené papriky, 1 hrst čerstvého tymiánu, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 300 g brambor, 400 g sterilovaných bílých fazolí velkých, 200 g sterilovaných červených fazolí, 300 g drcených rajčat, 500 ml vody, 2 selské klobásy Česká chuť, 3 hrsti kapusty, 3 snítky čerstvého tymiánu
Příprava: Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Mrkev a celer očistěte, omyjte a nakrájejte na kousky. V hrnci na rozehřátém oleji orestujte cibuli, přidejte mrkev, celer a vše opečte 3 minuty. Osolte, opepřete a přisypte chilli vločky, mletou uzenou papriku, tymián a očištěný drcený česnek. Vše promíchejte a restujte.
Do hrnce přidejte rajčatový protlak a očištěné na kostky nakrájené brambory. Fazole propláchněte pod vodou a nechte okapat. Vše vsypte do hrnce a znovu osolte a opepřete. Nakonec přidejte drcená rajčata, vodu a vše dobře promíchejte. Guláš přiveďte k varu a pomalu vařte 20 minut.
Klobásu nakrájejte na hrubší plátky a orestujte na pánvi. Kapustu omyjte, zbavte listy stonku a nakrájejte na větší proužky. Spolu s orestovanou klobásou je vložte do guláše a hrnec sundejte z plamene. Podávat můžete s čerstvě rozpečeným chlebem a ozdobené tymiánem.
Zdroj receptu: Albert