Grilovací sezona už pomalu startuje. Co třeba začít něčím jednoduchým, ale lahodným? Zkuste si ugrilovat hermelín, který nevyžaduje spoustu času ani surovin.
Hermelín se uvnitř krásně rozteče, na povrchu jej pohromadě drží jeho kůrka. Při manipulaci s hermelínem je důležité nepoškodit tu kůrku, aby vám vnitřek nevytekl ještě před servírováním.
Jak grilovat hermelín
Je na vás, jaký druh hermelínu si vyberete. Můžete sáhnout po těch, které už jsou dochucené, ale chybu neuděláte ani s klasickým. A možná to bude lepší, neboť si ho můžete dochutit podle sebe. Na tento recept budete potřebovat:
- 2 kusy hermelínu
- 100 ml oleje
- 2 lžíce grilovacího koření
V misce rozmícháme olej s 2 polévkovými lžícemi grilovacího koření. Koření lze přidat i víc, podle toho, jak to máte rádi. Ve směsi obalíme hermelíny a po jednom je zabalíme do alobalu.
Hermelín v alobalu dáme na rozpálený gril a grilujeme 5-10 minut z každé strany. Po grilování rozbalíme alobal a sýr z něj opatrně přeložíme na talíř. Báječný je třeba s čerstvým chlebem.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Grilovaný Hermelín
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz