Hráškový krém patří k nejoblíbenějším krémovým polévkám. Nasládlou chuť hrášku a svěží zelenou barvu milují zejména děti. Zkuste si hráškový krém připravit podle jednoduchého receptu.
Hlavní roli v této krémové polévce sice hraje hrášek, ale nic nezkazíte, pokud do ní přidáte třeba kousek pórku. Hotovou polévku můžete na talíři doplnit krutonky nebo restovanou cibulkou.
Jak připravit hráškový krém
Pokud potřebujete rychle uvařit chutné jídlo, hráškový krém přijde vhod. Na tento recept budete potřebovat:
- 3 malé cibule
- 500 g mraženého hrášku
- 200 ml smetany na vaření
- 2 lžíce hladké mouky
- mléko
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g másla
- sůl
- pepř
Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přisypeme mražený hrášek a zalijeme ho zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme doměkka. Ve smetaně rozšleháme mouku, kterou můžeme doředit trochou mléka. Za stálého míchání ji vlijeme do polévky.
Vše rozmixujeme ponorným mixérem a necháme pozvolna provařit cca 15 minut. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Hráškový krém
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz