Svačinka jako stvořená na piknik nebo jen tak, když nevíte, čím doma ozvláštnit jídelníček. To je křupavá houska s kuřecím masem aioli.
Její příprava vám zabere kvůli pečení masa více než 60 minut, ale je velmi snadná. Výsledný pokrm si pak můžete vychutnat rovnou doma, nebo si tento malý zázrak dopřát na cestách. Dobrou chuť!
Křupavé housky s kuřecím masem aioli
Na 4 porce budete potřebovat: 800 g kuřecích prsou, 50 ml olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžíci balzamikového octa, 5 stroužků česneku, 1 lžičku sušeného tymiánu, 1 citron, 230 g majonézy, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 5 g čerstvé pažitky, 4 kaiserky, 1 avokádo, 8 ředkviček, 40 g salátové okurky, 1/2 žluté papriky, 20 g mixu salátů
Příprava: Smíchejte 50 ml olivového oleje se solí, pepřem, lžící balzamikového octa, 2 prolisovanými stroužky česneku a lžičkou tymiánu. Směsí potřete 800 g kuřecího masa a dejte přikryté do trouby. Pečte přibližně hodinu na 180 °C. Po upečení vyndejte z trouby a nechte 10 minut přikryté odpočinout.
Utřete 3 stroužky česneku na jemnou pastu a smíchejte se 2 lžícemi čerstvě vymačkané citronové šťávy, znovu utřete a směs propasírujte. Následně přidejte 230 g majonézy a přimíchejte ještě 1/2 lžičky dijonské hořčice, sůl a 5 g nadrobno pokrájené pažitky.
Podélně rozřízněte 4 kaiserky, potřete je česnekovým aioli a začněte vrstvit natrhané kuřecí maso, na plátky pokrájené avokádo, plátky z 8 ředkviček, 40 g na stuhy naloupané okurky, na menší kousky pokrájenou polovinu papriky a 20 g mixu salátů. Přiklopte druhou stranou kaiserky.
Zdroj receptu: Albert