Marokánky patří mezi nejchutnější vánoční cukroví. Jejich příprava je navíc mimořádně jednoduchá, protože si vystačíme jenom s několika surovinami. Zkuste si je upéct podle našeho receptu.
Marokánky mají, jak už jejich název napovídá, arabský původ. V původním receptu byla navíc třeba vanilka, kakao, datle nebo med.
Jak na nejlepší vánoční marokánky
Příprava vánočních marokánek je poměrně jednoduchá. Na tento recept budete potřebovat:
- 250 ml mléka
- 20 g másla
- 80 g cukru krupice
- 80 g kandované pomerančové kůry nebo jiného kandovaného ovoce
- 80 g mandlí
- 10 g hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- čokoládová poleva
Nejdříve spaříme mandle horkou vodou, oloupeme je a pokrájíme. Mléko, máslo, cukr a mouku smícháme, vaříme 1 minutu a odstavíme z ohně. Pak přisypeme mandle a pokrájené kandované ovoce, zamícháme a necháme vystydnout.
Na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo na pečící papír) tvoříme lžičkou malé hromádky. Necháváme jim dostatek prostoru, protože se v teple trochu roztečou. Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 15 minut, až okraje začnou růžovět. Pak necháme vánoční marokánky vychladnout a jejich spodní stranu potřeme čokoládovou polevou.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Vánoční marokánky
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty