Se začátkem školního roku mnoho z nás přemýšlí, co dát dětem ke svačině. Pokud preferujete zdravou a výživnou stravu, okurkové sendviče s tvarohovou pomazánkou budou to pravé.
Jejich příprava vám zabere 20 minut a je velmi snadná. Pokud navíc pomazánkou potřete žitný chléb, půjde i o mimořádně zdravou svačinku, která vaše dítě zasytí a poskytne mu energii na další porci vyučování.
Okurkové sendviče s tvarohovou pomazánkou
Na 4 porce budete potřebovat: 1 okurku NP Bio, 1 jarní cibulku, 250 g tvarohu odtučněného NP Bio, 1 hrst čerstvé pažitky, 2 snítky čerstvé máty,
½ citronu NP Bio, sůl, pepř, 8 plátků Mlynářského žitného chleba z Albertova pekařství
Příprava: Omyjte ½ salátové okurky a i se slupkou ji nastrouhejte nahrubo. Vymačkejte z ní šťávu, vložte do mísy, přidejte cibulku nakrájenou na kolečka, 250 g tvarohu, hrst najemno nasekané pažitky, nasekané lístky máty a šťávu vymačkanou z ½ citronu. Osolte a opepřete dle chuti a promíchejte.
Pomazánkou potřete plátek chleba, rozložte na ni nakrájená kolečka zbylé půlky okurky a přiklopte druhým plátkem chleba.
Zdroj receptu: Albert