Polévka z pečeného česneku a řepy: Zahřejte se v chladných dnech

Polévka z pečeného česneku a řepy: Zahřejte se v chladných dnech
Zdroj: Albert

Podzimní plískanice jsou v plném proudu, a tak něco teplého do žaludku přijde víc než vhod. A proč si neudělat třeba polévku z pečeného česneku a řepy?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 13. 11. 2021 09:00

Hotová je za půl hodiny, příprava není nijak náročná a výsledný pokrm vám určitě bude chutnat. Tak hurá do práce!

Polévka z pečeného česneku a řepy

Na 4 porce budete potřebovat: 15 stroužků česneku NP Bio, 1 cibuli, 30 ml slunečnicového oleje, 500 ml vody, 1 kostku zeleninového bujónu, 200 g předvařené červené řepy, 90 g zakysané smetany, sůl, pepř, 1 ciabattu, 2 lžíce olivového oleje, 1 snítku čerstvého rozmarýnu

Příprava: Česnek a cibuli oloupejte. Z česneku odeberte 6 stroužků a dejte je stranou. Zbytek stroužků a cibuli dejte na plech vyložený pečicím papírem, promíchejte s olejem a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Vodu přiveďte k varu a rozmíchejte v ní zeleninový bujón. Upečenou zeleninu rozmixujte s připraveným bujónem a červenou řepou najemno. Pak přidejte 80 g smetany, sůl, pepř a promíchejte.

Ciabattu nakrájejte na kostičky. Na pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujte krutony a zbylé stroužky česneku dozlatova. Podle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte ozdobenou zbylou smetanou, krutony, opečeným česnekem a čerstvým rozmarýnem.

Zdroj receptu: Albert

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články