Máte chuť na rybu a přemýšlíte, jak ji tentokrát připravit? Co takhle vyzkoušet pražmu na páře s rýžovými nudlemi?
Toto zdravé chutné jídlo s akcentem asijské kuchyně budete mít hotové za půl hodiny a zvládnou ho i naprostí začátečníci.
Pražma na páře s rýžovými nudlemi
Budete potřebovat: 1 červenou papričku jalapeño, 4 lžíce rybí omáčky, 2 limety, 2 lžíce cukru, 4 stroužky česneku, 60 ml vody, 340 g tenkých nudlí, 800 g pražmy, sůl, pepř, 1 citron, 2 lžíce olivového oleje, 2 mrkve, 100 g salátu pak choi, 50 g konzervovaného hrášku, 2 jarní cibulky
Příprava: Omytou papričku pokrájejte na drobné kostičky a rozmíchejte s rybí omáčkou, 4 lžícemi limetové šťávy, cukrem, 2 stroužky prolisovaného česneku a vodou. Nudle uvařte podle návodu na obalu, sceďte a propláchněte pod studenou vodou.
Ryby očistěte, nařízněte ostrým nožem okolo páteře a postupujte dolů po žebrech, až vznikne filet. Filety omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Zakápněte citronovou šťávou, olivovým olejem a zabalte pevně do potravinové fólie. Takto připravené je vařte v páře 5 minut.
Mrkev očistěte, omyjte a pokrájejte na drobná kolečka. Pak choi omyjte a rozdělte na jednotlivé listy. Zeleninu přidejte k rybě, jemně osolte a napařujte 5 minut.
Nudle promíchejte s omáčkou, napařenou mrkví a slitým hráškem. Servírujte s rybou, pak choi a jemně ozdobte na kolečka pokrájenou omytou jarní cibulkou.
Zdroj receptu: Albert