Chcete si připravit rychlé a syté jídlo? Zkuste haluškovou polévku. Je provoněná kořenovou zeleninou, máslem a česnekem. Jednoduché bramborové halušky ji příjemně doplní a zahustí. Přípravu zvládne i začínající kuchař a výsledek nezklame ani náročnějšího strávníka.
Jak už sám název napovídá, do tohoto receptu patří halušky. Na ty budeme potřebovat 2 střední brambory, 2-3 lžíce polohrubé mouky, 1 žloutek a špetku soli. Brambory nastrouháme na jemno (můžeme i promixovat), přidáme mouku, žloutek, sůl a vymícháme těsto.
Jak připravit polévku s haluškami
Někdy je potřeba vykouzlit rychlé jídlo, které zasytí. Mezi takové patří i polévka s haluškami. Na tento recept budeme potřebovat:
- 1 větší mrkev
- kousek celeru
- půl hrnku mraženého (nebo čerstvého) hrášku
- 2 utřené stroužky česneku
- 1 lžíce másla nebo sádla
- cca 1,5 l vývaru
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- petrželka
Mrkev a celer nastrouháme na jemno. Rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme společně s česnekem a kmínem. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme doměkka.
Pak do vařící polévky přes haluškovač vytřeme těsto a vsypeme hrášek. Počkáme, až halušky vyplavou a po minutce polévku odstavíme. Nemusíme zahušťovat, halušky to udělají za nás. Polévku dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Rychlá halušková polévka
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz