Znáte tartaletky? Jde o malé dortíky, které lze připravit na mnoho způsobů. My vám nabízíme recept na ty s čokoládou a malinami.
Pokud nemáte doma formičky na tartaletky, můžete je připravit v koláčové formě nebo třeba v košíčkách na muffiny. A oslava může začít!
Sladké tartaletky s malinami
Budete potřebovat: 230 g hladké mouky, 20 g holandského kakaa, 95 g másla, 60 g cukru moučky, 2 vejce, sůl, 200 g hořké čokolády (70 %), 200 ml smetany ke šlehání (30 %), 2 lžíce medu, 1 lžičku skořice, 320 g malin
Příprava: Mouku prosejte do mísy, přidejte kakao a na kostičky nakrájené studené máslo vytažené z lednice. Suroviny zpracujte ručně nebo v robotu na sypkou drobenku. Přisypte cukr a znovu trochu promíchejte. Nakonec přidejte vejce a sůl, promíchejte a ručně vypracujte hladké těsto.
Těsto vytvarujte do hranaté placky, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odležet do lednice. Těsto vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na tloušťku 3 mm. Vykrájejte požadované tvary dle formiček o průměru 8 cm. Těsto vložte do forem a přitiskněte. Takto připravené formy dejte na 10 minut odpočinout do lednice. Pak dejte tartaletky péct do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 16 minut dle velikosti forem.
Čokoládu nalámejte na kousky a rozhřejte nad vodní lázní. V jiném hrnci zahřejte smetanu s medem a skořicí k varu. Pak po třetinách stěrkou vmíchejte smetanu do rozpuštěné čokolády. Ganáž zakryjte potravinářskou fólií a nechte chvilku vychladnout.
Upečené tartaletky vyndejte z forem a nechte kompletně vychladnout. Pak do nich nalijte čokoládovou ganáž a dejte zatuhnout na hodinu do lednice. Vyndejte tartaletky z lednice a dozdobte je čerstvými malinami.
Zdroj receptu: Albert